Μάρκεζ: «Γλυκιά πλέον η αίσθηση της μοτοσικλέτας»

Μάρκεζ: «Γλυκιά πλέον η αίσθηση της μοτοσικλέτας»

Μάρκεζ: «Γλυκιά πλέον η αίσθηση της μοτοσικλέτας»

Μετά τις δοκιμές που πραγματοποίησε η Honda στο Μιζάνο, ο Ισπανός δήλωσε ότι ξαναβρήκε αυτή την πολύ οικεία εικόνα της μοτοσικλέτας του. 

Honda και Yamaha πραγματοποίησαν εντατικές δοκιμές στην πίστα του Μιζάνο στην Ιταλία, ώστε να επιστρέψουν για τον αγώνα στο Σίλβερστοουν έχοντας λύσει κάποια προβλήματα, που κάνουν τις μοτοσικλέτες τους απρόβλεπτες σε ορισμένες πίστες.

Ο Μάρκεζ είναι γνωστός για την αγωνιστικότητά του, καθώς και ο περσινός τίτλος δεν ήρθε με την καλύτερη μοτοσικλέτα ανάμεσα στα πόδια του. Ακόμα και φέτος, που η κακοδαιμονία της Honda συνεχίζεται σε ορισμένες πίστες, αυτός ήταν που κράτησε τη σημαία ψηλά, πιέζοντας υπερβολικά και διακινδυνεύοντας ταυτόχρονα από αρκετές πτώσεις.

Φαίνεται όμως πως η τιτάνια προσπάθεια των προηγούμενων ημερών έπιασε τόπο. Όπως ήδη δημοσιεύσαμε οι δοκιμές στο Μιζάνο, που δεν σταματούσαν πριν το τελευταίο φως της ημέρας, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Μάρκεζ είχαν αποτέλεσμα.

«Καταφέραμε τελικά να δημιουργήσουμε μια πολύ καλή βάση, η οποία θα μας επιτρέψει να έχουμε καλή απόδοση σε κάθε αγώνα και σε όλες τις συνθήκες. Αυτό ισχύει φυσικά και για το Σίλβερστοουν. Είναι μια πίστα που μου αρέσει, ωστόσο και οι ανταγωνιστές μας είναι πολύ δυνατοί σε αυτή. Πέρυσι τα πήγαμε αρκετά καλά αλλά χάσαμε τον αγώνα από λάθος επιλογή εμπρός ελαστικού. Φέτος θα διεκδικήσουμε θέση στο βάθρο».

Καθώς η υπόθεση πρωτάθλημα είναι ακόμα ανοιχτή, με τον Μάρκεζ να προηγείται του Ντοβιτσιόζο μόλις 16 βαθμούς και του Βινιάλες 24, η Honda και ο Ισπανός δεν θέλουν να αφήσουν τίποτα στην τύχη και φυσικά θα παλέψουν για κάθε βαθμό σε κάθε αγώνα. Αν, πλέον, η Honda έχει γίνει το «γλυκιά» όσο λέει ο Μάρκεζ, τότε δεν θα διστάζαμε να ποντάρουμε στην κατάκτηση του 4ου τίτλου του φέτος, στην κατηγορία MotoGP.

 

Best of internet