«Καυτό» Tiguan ετοιμάζει η VW (pics & vid)

«Καυτό» Tiguan ετοιμάζει η VW (pics & vid)

«Καυτό» Tiguan ετοιμάζει η VW (pics & vid)

Με τον πεντακύλινδρο κινητήρα των 2,5 λίτρων της Audi, η έκδοση R του νέου Tiguan θα αποδίδει περισσότερους από 300 ίππους. 

Οι σπορ εκδόσεις των σύγχρονων SUV  συγκινούν ολοένα και περισσότερους αγοραστές. Η έλευση της νέας X2 αλλά και πολλά νέα premium μοντέλα αποδεικνύουν την έντονη κινητικότητα στην κατηγορία, που προφανώς δεν μπορούσε να αγνοήσει η VW.

Με βάση τον επί σειρά ετών «κινητήρα της χρονιάς» στην κατηγορία κυβισμού του, τον εκπληκτικό πεντακύλινδρο TFSi των 2.5 λίτρων της Audi, η VW αποφάσισε να δημιουργήσει μια σπορ έκδοση του Tiguan, την οποία, σύμφωνα με τα ειωθότα της, θα ονομάσει R.

Το μοντέλο εντοπίστηκε στη διάσημη πίστα του Νίρμπουργκρινγκ να ταλαιπωρεί τα ελαστικά του, μην αφήνοντας, λόγω του χαρακτηριστικού ήχου του πεντακύλινδρου κινητήρα, καμία αμφιβολία για την ταυτότητά του.

Το Tiguan R, αισθητικά δεν διαφέρει σχεδόν καθόλου από την έκδοση εξοπλισμού R Line που διατίθεται ήδη, ωστόσο θα έχει σημαντικές αλλαγές σε αναρτήσεις και φρένα, ώστε να περνά με ασφάλεια στο δρόμο η πολύ μεγάλη ισχύς. Φυσικά θα διαθέτει μετάδοση της κίνησης σε όλους τους τροχούς και στάνταρ αυτόματο κιβώτιο DSG.

Η παρουσίαση του κορυφαίου Tiguan αναμένεται στις αρχές του 2018.

2018 Volkswagen Tiguan R Spied Testing On the Nurburgring Nordschelife

Best of internet