Φερστάπεν: "Θα μείνω μόνο με ανταγωνιστικό μονοθέσιο"

Πέτρος Πιτσίνης
Φερστάπεν: "Θα μείνω μόνο με ανταγωνιστικό μονοθέσιο"
Οι δηλώσεις Χόρνερ πως οι προτάσεις των Ferrari/Mercedes δεν θα αποτελέσουν δέλεαρ για τον μικρό Ολλανδό και οι αντίθετες απόψεις του ίδιου, δείχνουν μια υποβόσκουσα κρίση στη Red Bull.

Ο Φερστάπεν αποτελεί τον επόμενο δυνητικό παγκόσμιο πρωταθλητή, όσον αφορά στις ικανότητές του στην οδήγηση και στο έντονα ανταγωνιστικό του πνεύμα. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι κορυφαίες ομάδες, που δεν χάνουν την ευκαιρία να βολιδοσκοπούν τον πολλά υποσχόμενο νεαρό σε κάθε μεταγραφική συζήτηση.

Στο διάστημα της καλοκαιρινής ανάπαυλας της F1 του διανύουμε, τέτοιες συζητήσεις αποτελούν το κυρίως μενού των ειδήσεων όπως είναι φυσικό και ήδη ο Κρίστιαν Χόρνερ, το αφεντικό της Red Bull, έσπευσε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με δηλώσεις του, περί μελλοντικής μετακίνησης του Φερστάπεν.

Ο ίδιος όμως ο οδηγός έχει ελαφρά διαφορετική άποψη. Παρότι το συμβόλαιό του λήγει το 2019, προφανώς σε αυτό θα υπάρχουν ρήτρες απόδοσης τόσο του ίδιου όσο και της ομάδας. Αν λοιπόν οι δεύτερες ενεργοποιηθούν, τότε πιθανώς αυτό να μπορεί να "σπάσει".

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο φαίνεται πιθανό από τις δηλώσεις του Φερστάπεν, που σημειώνει ότι "Αν μετά από δύο ή τρία χρόνια συνεργασίας δεν υπάρχει βελτίωση, τότε όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά". Τα τρία χρόνια στα οποία αναφέρεται ο Ολλανδός, θα είναι περίπου συμπληρωμένα μετά το πρωτάθλημα του 2018. Οπότε, το 2019, αν δεν υπάρξει πιθανότητα διεκδίκησης του πρωταθλήματος, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για την αποδοχή κάθε άλλης πρότασης.

Αυτές οι δηλώσεις δεν θα γίνονταν επουδενί αν η ομάδα δεν ταλανιζόταν από προβλήματα αξιοπιστίας αλλά και απόδοσης, που κυρίως σχετίζονται με τις μονάδες ισχύος της Renault. Παρότι η Red Bull κάνει βήματα εμπρός, είναι πάντα ένα πίσω τόσο από τη Ferrari όσο και από την Mercedes.

Χωρίς λύση σε αυτά την επόμενη αγωνιστική περίοδο, η κερκόπορτα θα ανοίξει και το πουλάκι Φερστάπεν θα πετάξει μακριά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!