Τα πάθη της νέας Porsche Cayenne (pics & vid)

Πέτρος Πιτσίνης
Τα πάθη της νέας Porsche Cayenne (pics & vid)
Η εξέλιξη της 3ης γενιάς του κορυφαίου SUV της γερμανικής εταιρείας αποτέλεσε μια επική διαδικασία καλυψης 4.4 εκατομμυρίων χιλιομέτρων σε ακραίες καιρικές και οδικές συνθήκες.

Στην επικείμενη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο, η Porsche θα παρουσιάσει τη νέα γενιά του μοντέλου που έφερε την αναγέννηση της μάρκας: της νέας Porsche Cayenne.

Η online αποκάλυψη του αυτοκινήτου θα πραγματοποιηθεί λίγο νωρίτερα, στις 29 Αυγούστου, όπως συνηθίζεται πλέον από όλους τους κατασκευαστές.

Η Cayenne, το πρώτο SUV της Porsche και το πρώτο επίσης από κατασκευαστή σπορ αυτοκινήτων, διέγραψε μια εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία πωλήσεων 760.000 μονάδων, από το 2002 που παρουσιάστηκε έως και σήμερα.

Η τρίτη γενιά του μοντέλου ολοκλήρωσε μόλις ένα εντυπωσιακά εκτεταμένο, επίπονο και πολυετή κύκλο δοκιμών. Τα μοντέλα προ παραγωγής και τα πρωτότυπα δοκιμών κάλυψαν συνολικά 4.400.000 χιλιόμετρα σε συνθήκες, που ξεκινούσαν από το απόλυτο ψύχος των -45 βαθμών έως την εξοντωτική ζέστη των 50 βαθμών Κελσίου της κοιλάδας του θανάτου στις ΗΠΑ.

Οι υπό εξέλιξη Cayenne ταξίδεψαν σε όλες τις ηπείρους, δοκιμάστηκαν εντός και εκτός δρόμου στις πιο ακραίες συνθήκες, ενώ ένα αυτοκίνητο δοκιμών ολοκλήρωσε κύκλο 250.000 χιλιομέτρων για την τελική αξιολόγηση της αξιοπιστίας όλων των μηχανικών και ηλεκτρονικών μερών του.

Η τρίτη γενιά Cayenne είναι ένα εντελώς νέο αυτοκίνητο βασισμένο πάνω στο πλαίσιο MLB Evo του ομίλου VW, που χρησιμοποιούν επίσης το Audi Q7 και η Bentley Bentayga. Λόγω αυτού, η Cayenne αναμένεται σημαντικά ελαφρύτερη από το μοντέλο που αντικαθιστά, ενώ η κορυφαία έκδοσή της, η οποία θα είναι υβριδική, αναμένεται να αποδίδει την εντυπωσιακή ισχύ των 700 ίππων.

Υπομονή όμως για 8 ακόμα ημέρες, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να σας παρουσιάσουμε όλες τις πτυχές, αισθητικές και μηχανολογικές του νέου μοντέλου. Έως τότε, πάρτε μια γεύση από την υπέρ-παραγωγή των δοκιμών και της εξέλιξης της Cayenne, η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι ξεκίνησε το 2014.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!