Στην παραγωγή το VW I.D. BUZZ (pics & vid)

Πέτρος Πιτσίνης
Στην παραγωγή το VW I.D. BUZZ (pics & vid)
Ο κύβος ερρίφθη και το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό Van της VW πήρε το πράσινο φως για την παραγωγή του το 2022.

Αμέσως μετά το συμπαγές τετράθυρο I.D., η VW ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει και στην παραγωγή του ηλεκτρικού Van που το 2016 είδαμε ως πρωτότυπο με την ονομασία BUZZ.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της, έως το 2025 η VW θα έχει παρουσιάσει 30 ηλεκτρικά μοντέλα στην αγορά, με προπομούς τα I.D. Concept και I.D. BUZZ.

Το τελευταίο θα έχει μήκος 4,94 μέτρα και πλάτος 1.976. Με δεδομένο ότι όλα τα ηλεκτρικά μέρη θα είναι τοποθετημένα στο πάτωμα του πλαισίου, οι χώροι του θα είναι πραγματικά εντυπωσιακοί, ακριβώς όπως αυτοί του προκατόχου του T1 πριν 70 χρόνια.

Το BUZZ θα διαθέτει τη δυνατότητα πλήρους διαμόρφωσης του εσωτερικού του και προφανώς να διατεθεί τόσο για επαγγελματική, όσο και για ιδιωτική χρήση. Θα διατηρήσει κατά μεγάλο μέρος τις καινοτομίες του πρωτότυπου, με προηγμένες δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης τουλάχιστον επιπέδου 3 (μέγιστο επίπεδο είναι το 5) και αυτονομία κίνησης, που θα φτάνει τα 500 χιλιόμετρα.

Η ανακοίνωση της παραγωγής του I.D. BUZZ έγινε κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ αυτοκινήτου στο Pebble Beach της Καλιφόρνια, στις ΗΠΑ. Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της VW Χέρμπερτ Ντίες, το BUZZ θα απευθύνεται σε πρώτη φάση κυρίως στις ώριμες αγορές της ηλεκτροκίνησης, όπως οι ΗΠΑ, Ευρώπη και Κίνα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!