Διέρρευσε η BMW M5 (pics & vid)

Πέτρος Πιτσίνης
Διέρρευσε η BMW M5 (pics & vid)
Λίγες ώρες πριν την επίσημη παρουσίασή της, εικόνες του κορυφαίου γερμανικού σεντάν κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

Η πιο ισχυρή και προηγμένη τεχνολογικά M5 θα είναι διαθέσιμη από το 2018 και η επίσημη παρουσίασή της αναμένεται σε μερικές ώρες. Ωστόσο, ένα video από την Κίνα αποκαλύπτει όλα τα αισθητικά μυστικά του νέου μοντέλου.

Με τεράστιους αεραγωγούς στο εμπρός μέρος, τροχούς 20'' και τονισμένα αεροδυναμικά βοηθήματα, η νέα M5 δίνει άμεσα το στίγμα των 600 ίππων που αναμένεται να αποδίδει ο 4.4 λίτρων V8 κινητήρας με τα δύο turbo.

Για πρώτη φορά, ένα σεντάν μοντέλο της σειράς M θα διαθέτει τετρακίνηση, όχι όμως μόνιμη. Ο οδηγός θα έχει τη δυνατότητα μέσα από το μενού των ρυθμίσεων, να επιλέξει μετάδοση σε όλους τους τροχούς -με αυτόματη ρύθμιση του ποσοστού ή σε μεγαλύτερο ποσοστό στον πίσω άξονα- ή μετάδοση μόνο στους πίσω τροχούς.

Επιπρόσθετα, η M5 θα διαθέτει μπλοκέ διαφορικό πίσω και ενεργά αμορτισέρ, δίνοντας τη δυνατότητα στην οδηγό, μαζί με τα 5 προγράμματα οδήγησης, να επέμβει δραστικά στο χαρακτήρα της απόδοσης του μοντέλου.

Οι επιδόσεις, με ισχύ 600 ίππων και ροπή 700 Nm, αναμένεται να είναι επιπέδου supercar, με την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε 3,5 δλ. και την τελική ταχύτητα, χωρίς τον ηλεκτρονικό κόφτη στα 250 χλμ./ώρα, να ξεπερνά αρκετά τα 300 χλμ./ώρα.

Παρά την τετρακίνηση και τον πολύ πλούσιο εξοπλισμό, η νέα M5 αναμένεται να είναι 65 κιλά ελαφρύτερη της προκατόχου της, με σημαντικό όφελος στα δυναμικά χαρακτηριστικά της.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!