H Formula 1 ανακοινώνει Παγκόσμιο Πρωτάθλημα eSports (vid)

Γιώργος Βαρίνος
H Formula 1 ανακοινώνει Παγκόσμιο Πρωτάθλημα eSports (vid)
Τον Σεπτέμβρη θα ξεκινήσει το νέο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Video Game με την ονομασία Formula 1 eSports Series, που θα είναι μια συνεργασία της Liberty Media, της Codemasters και της eSports Gfinity.

Ο θεσμός θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο, για να συμπέσει με την έναρξη του παιχνιδιού της Codemasters «F1 2017», με ένα online σύστημα που θα πληροί τις προϋποθέσεις για τον καθορισμό των 40 ταχύτερων οδηγών.

Οι 40 καλύτεροι στον κόσμο θα προσκληθούν στους ημιτελικούς -οι οποίοι θα καλυφθούν και τηλεοπτικά- οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν στις 10 και 11 Οκτωβρίου στο Gfinity Arena στο Λονδίνο. Οι 20 καλύτεροι οδηγοί που θα προκριθούν θα τρέξουν στους τελικούς που θα γίνουν στο Αμπού Ντάμπι, στο πλαίσιο του GP της Formula 1, που θα γίνει εκεί τον Νοέμβριο.

Η εκδήλωση θα βγάλει τον πρώτο παγκόσμιο πρωταθλητή του F1 eSports, που θα στεφθεί πρωταθλητής, το ίδιο Σαββατοκύριακο με τον παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1.

«Αυτός ο νέος θεσμός, παρουσιάζει μια εκπληκτική ευκαιρία για την στρατηγική
προσέλκυση νέων οπαδών σε μεγάλη κλίμακα» δήλωσε ο εμπορικός υπεύθυνος για την ανάπτυξη του σπορ της Formula 1, Σον Μπράτσες και συνέχισε «Κατ 'αρχάς, είναι μια διαρκώς αναπτυσσόμενη κατηγορία με πάρα πολλούς οπαδούς και είμαστε περήφανοι που είναι μαζί μας η Codemasters και η Gfinity σε αυτή την προσπάθεια. Φυσικά, όπως κάνουμε στη Formula 1, θα συνεχίσουμε να εξελίσσουμε και να καινοτομούμε στον τρόπο που υλοποιούμε, αυτό το εικονικό ομόλογό του Πρωτάθληματος της Formula 1, για να διασφαλίσουμε ότι θα παρέχουμε την πιο συναρπαστική και διασκεδαστική εμπειρία που μπορούμε να προσφέρουμε στους οπαδούς μας.».

Ο Πρωταθλητής eSport Series του 2017 θα εξασφαλίσει την αυτόματη πρόκριση στους ημιτελικούς του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2018, αλλά επίσης θα ονομαστεί ως ο «Formula 1 eSports Expert» και θα συμπεριληφθεί ως χαρακτήρας στην F1 το 2018 στο παιχνίδι.

Σύμφωνα με τον CEO της Codemasters Φρανκ Σάϊγκνερ, η ιδέα του πρωταθλήματος eSports θα κερδίσει την εμπιστοσύνη εκατομμυρίων νέων οπαδών και θα την ανεβάσει σε ένα νέο επίπεδο.

«Η eSports είναι ένας από τους πιο γρήγορα αναπτυσσόμενους τομείς των video παιχνιδιών που προσελκύεί ένα ακροατήριo εκατομμυρίων οπαδών. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε αυτή την απίστευτη σειρά αγώνων σε συνεργασία με τη Formula 1 για το επερχόμενο παιχνίδι της εταιρίας μας, το F1 2017. Η άκρως ανταγωνιστική φύση και το θέαμα υψηλής ταχύτητας του αθλήματος, σε συνδυασμό με την αυθεντικότητα του παιχνιδιού μας, θα προσφέρουν μια συναρπαστική εμπειρία για τους παίκτες και τους θεατές σε όλο τον κόσμο. Ανυπομονούμε να εμπλακούμε πιο βαθιά με την πιστή και παθιασμένη κοινότητα των πελατών μας, αλλά και να φέρουμε νέους οπαδούς τόσο στο παιχνίδι μας όσο και στο ίδιο το άθλημα της Formula 1.».

Αν και αυτό είναι το πρώτο επίσημο βήμα της Formula 1 στην κατηγορία των eSports, ο μηχανοκίνητος αθλητισμός έχει στενή σχέση με τα video παιχνίδια εδώ και αρκετά χρόνια, καθώς η Nissan συνεργαζεται με την Ιαπωνική
Polyphony Digital και το παιχνίδι της Gran Turismo, όπου μέσω του Nissan GT (ενός Πρόγραμματος Εκμάθησης) μετατρέπει τους παίκτες των video παιχνιδιών σε κανονικούς «εργοστασιακούς» οδηγούς της Nissan.

Η Formula E έκανε μια σχετική εκδήλωση στο Λας Βέγκας τον Ιανουάριο με ένα χρηματικό έπαθλο εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η McLaren συνεργάζεται με την eSports φέτος, με το πρόγραμμα «Παγκόσμια Γρηγορότερος Gamer», στο οποίο ο νικητής θα προσληφθεί ως μέλος της McLaren Formula 1, ως οδηγός για τον προσομοιωτή της ομάδας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!