Και το όνομα αυτής... Circuito Angel Nieto de Jerez

Γιώργος Βαρίνος
Και το όνομα αυτής... Circuito Angel Nieto de Jerez
Τιμή και δόξα σε αυτούς πιου άφησαν ιστορία πίσω τους, όπως ο Άνχελ Νιέτο. Η Dorna αποφασίζει την αλλαγή ονόματος της πίστας της Χερέθ (Jerez) για να τιμήσει τον Ισπανό πολυπρωταθλητή Άνχελ Νιέτο που πέθανε πρόσφατα από ατύχημα.

Η πίστα Circuito de Jerez (Αυτοκινητοδρόμιο Χερέθ) πρόκειται στις επόμενες εβδομάδες να αλλάξει επίσημα όνομα και να μετονομαστεί σε Circuito Angel Nieto de Jerez, προς τιμήν του Ισπανού θρύλου που χάθηκε πρόσφατα. Οι Ισπανοί, μέσω του πολύ ισχυρού brand που κατέχουν, του MotoGP, κάνουν τις κινήσεις που χρειάζονται για να αναπτύξουν και άλλο τα μηχανοκίνητα σπορ στην χώρα τους. Δίνουν το όνομα του Νιέτο στην Χερέθ, ώστε τις επόμενες δεκαετίες ο θρύλος με τα 12+1 πρωταθλήματα να μην ξεχαστεί και να εμπνέει την νέα γενιά που θα μπει στο σπορ, δήλωσε ο ισχυρός άνδρας της Dorna, Καρμέλο Εζπελέτα.

Οι Ισπανοί ελέγχουν μέσω της Dorna το MotoGP και κυριαρχούν σε όλα σχεδόν τα πρωταθλήματα με δεκάδες οδηγούς. Επίσης έχουν 4 αγώνες στην χώρα τους! Σωστά διαβάσατε. Τέσσερεις αγώνες γίνονται στο πρωτάθλημα MotoGP στην Ισπανία, στις 4 μεγάλες πίστες που έχουν. Συγκεκριμένα, γίνεται ο 4ος γύρος, το GP Ισπανίας, Gran Premio Red Bull de España, στην πίστα Circuito de Jerez, ο 7ος γύρος, το GP της Καταλωνίας, Gran Premi Monster Energy de Catalunya, στο Circuit de Barcelona-Catalunya, ο 14ος γύρος, το GP της Αραγονίας, Gran Premio Movistar de Aragón, στην πίστα MotorLand Aragon και ο 18ος και τελευταίος γύρος, το Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana, στο Circuit Ricardo Tormo.

Οι σοβαρές χώρες που έχουν κουλτούρα μηχανοκίνητων σπορ αυτά κάνουν. Μπράβο στους Ισπανούς.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!