Για lifestyle περιπέτειες

Γιώργος Βαρίνος
Για lifestyle περιπέτειες
Η βρετανική μάρκα συνεχίζει την επέλασή της στην compact κατηγορία των premium αυτοκινήτων ελευθέρου χρόνου με νέο MINI Countryman, που είναι το μεγαλύτερο και πιο πολυτάλαντο μοντέλο στην 57χρονη ιστορία της. Μετά από μία ριζική ανανέωση, εμφανίζεται αναβαθμισμένο σε χώρους, λειτουργικότητα, στυλ και χαρακτηριστικά υψηλού κύρους.

Η παρουσίαση του MINI Countryman το 2010 ισοδυναμούσε με επανάσταση για τα μέχρι τότε δεδομένα της μάρκας. Ήταν το πρώτο MINI με τέσσερις πόρτες, μεγάλη πίσω πόρτα, πέντε θέσεις και προαιρετικό σύστημα τετρακίνησης all wheel drive. Επίσης, παρά το ότι ήταν ΜΙΝΙ στο όνομα, στην πράξη εμφάνιζε ΜΑΧΙ δυνατότητες σε χώρους και εντυπωσίαζε με την πληθωρική του προσωπικότητα. Η πελατειακή βάση της MINI το αγκάλιασε και εξελίχθηκε σε ένα πραγματικό success story, καθώς έχουν πουληθεί μέχρι σήμερα συνολικά πάνω από 540.000 μονάδες σε όλο τον κόσμο. Ένα αναμφισβήτητα εντυπωσιακό νούμερο.

Είναι λοιπόν απολύτως λογικό, οι άνθρωποι της ΜΙΝΙ να θέλουν να διατηρήσουν αυτό το μομέντουμ επιτυχίας και να συνεχίσουν να πουλάνε το Countryman σαν ζεστό ψωμί παρά τον έντονο ανταγωνισμό στην δημοφιλέστατη κατηγορία των compact SUV. Πως σκοπεύουν να το κάνουν αυτό; Mα με το νέο MINI Countryman.
Εμφανισιακά η πιο σύγχρονη γενιά του Countryman, διατηρεί την γνωστή άκρως χαρακτηριστική εμφάνιση,που το κάνει άμεσα αναγνωρίσιμο ως MINI. Ωστόσο το μέγεθος έγινε σαφώς μεγαλύτερο, καθώς αυξήθηκαν –μεταξύ άλλων- το μήκος και η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος, ενώ οι ψηλές ράγες οροφής προσδίδουν στο αυτοκίνητο μια ιδιαίτερη σχεδιαστική ταυτότητα. Να σημειώσουμε την χαρακτηριστική μάσκα που διαμορφώνει μία αναγνωρίσιμη «φυσιογνωμία». Τα φώτα στάθμευσης είναι πλέον ενσωματωμένα στους αεραγωγούς και χρησιμοποιούνται και ως φώτα ημέρας, μάλιστα - σε συνδυασμό με τους προαιρετικούς προβολείς LED - δημιουργούν για πρώτη φορά, μία λωρίδα φωτός που διατρέχει κάθε προβολέα.

Στο εσωτερικό του νέου MINI Countryman, επικρατεί αυξημένη ευρυχωρία, η εργονομία ικανοποιεί απόλυτα και υπάρχει διάχυτη μια premium αύρα. Τόσο ο οδηγός όσο και ο συνοδηγός απολαμβάνουν περισσότερο χώρο στην περιοχή του κεφαλιού και των ώμων, ενώ το εύρος ρύθμισης των καθισμάτων...

Διαβάστε ολόκληρη την δοκιμή εδώ!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!