Οι Αμερικάνοι «έβαλαν τα γυαλιά» στην Porsche

Οι Αμερικάνοι «έβαλαν τα γυαλιά» στην Porsche

Οι Αμερικάνοι «έβαλαν τα γυαλιά» στην Porsche

Mία απίστευτη αγωγή κατέθεσαν κατά της Porsche Αμερικανοί ιδιοκτήτες μοντέλων της γερμανικής μάρκας με εσωτερικές επενδύσεις σε μπεζ, καφέ και γκρι αποχρώσεις.

Τα αμερικανικά δικαστήρια είναι διάσημα για τις ανατρεπτικές αποφάσεις, που έχουν λάβει κατά καιρούς εκδικάζοντας τις πιο απίθανες υποθέσεις. Μία τέτοια εμπειρία βιώνει τώρα από πρώτο χέρι και η Porsche Αμερικής, η οποία καλείται να πληρώσει πολωτικά γυαλιά ηλίου στους πελάτες της. Οι τελευταίοι κατέθεσαν μαζική αγωγή κατά της γερμανικής μάρκας, επειδή ορισμένα μοντέλα της Porsche με ανοιχτόχρωμες επενδύσεις του κόκπιτ δημιουργούσαν έντονες αντανακλάσεις στο φως του ήλιου και τους δυσχέραιναν την οδήγηση.

Στην αγωγή υποστήριζαν οι συγκεκριμένοι πελάτες, ότι αναγκάστηκαν να αγοράσουν πολωτικά γυαλιά ηλίου προκειμένου να μειώσουν δραστικά τις ενοχλητικές αντανακλάσεις και ζήτησαν από την Porsche μία εύλογη αποζημίωση για την αγορά τους. Η αγωγή υποβλήθηκε τον Δεκέμβριο του 2016 και αφορούσε σε μοντέλα κατασκευής μεταξύ 2007 και 2016 με εσωτερικές επενδύσεις μπεζ, γκρι και καφέ αποχρώσεων.

Η Porsche κατέληξε με τους ενάγοντες σε εξωδικαστικό συμβιβασμό, σύμφωνα με τον οποίο δικαιούνται αποζημίωσης μεταξύ 75 και 150 δολαρίων ανάλογα με το μοντέλο και το έτος κατασκευής του. Δημιούργησε μάλιστα και την ειδική ιστοσελίδα http://www.dashboardglareclassaction.com/, στην οποία μπορεί να μπει κάθε ενδιαφερόμενος πελάτης της μάρκας στις ΗΠΑ για περισσότερες πληροφορίες και να διεκδικήσει αποζημίωση συμμετέχοντας στην αγωγή έως τις 21 Σεπτεμβρίου.

Η γνωστή εταιρεία αυτοκινήτων υπογράμμισε πάντως, ότι συμφώνησε στη λύση του εξωδικαστικού συμβιβασμού, για να αποφύγει τη δαπανηρή νομική διαδικασία και τόνισε, ότι δεν θεωρεί κατά κανένα τρόπο επικίνδυνες τις ανοιχτόχρωμες επενδύσεις στα μοντέλα της.

Best of internet