Η Red Bull βγάζει γλώσσα στη Ferrari

Γιώργος Βαρίνος
Η Red Bull βγάζει γλώσσα στη Ferrari
Ο επικεφαλής της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ, φιλοδοξεί να πετύχει η ομάδα του μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών από τη...Ferrari στο δεύτερο μέρος του εφετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Formula 1.

Η αυστριακή ομάδα στην αρχή της χρονιάς δεν επωφελήθηκε τόσο πολύ από την μεγάλη αλλαγή κανονισμών του πρωταθλήματος και δεν διεκδίκησε το πρωτάθλημα καθώς το «πακέτο RB13» ήταν το τρίτο καλύτερο σε άποψη δυναμικότητας. Αυτό όμως ισχυρίζεται ο Κρίστιαν Χόρνερ πως πρόκειται να αλλάξει...
Η Red Bull έχει μικρύνει την απόσταση που την χωρίζει από τις δύο κορυφαίες ομάδες, ωστόσο η διαφορά της σε βαθμούς δείχνει να είναι χαοτική, καθώς βρίσκεται 173 βαθμούς πίσω από τη Mercedes και 134 από την Ferrari.
Ο Χόρνερ αναφέρει σχετικά: «Από την άποψη του πρωταθλήματος, νομίζω ότι η απόσταση που μας χωρίζει από την Mercedes και την Ferrari είναι πολύ μεγάλη, αλλά θέλω τουλάχιστον να φτάσουμε και να περάσουμε σε συγκομιδή βαθμών την Ferrari, το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά είχαμε πάρα πολλές ατυχίες και είμαστε τόσο μακρυά σε βαθμούς, Τόσο ο Ντάνιελ όσο και ο Μαξ ταλαιπωρήθηκαν με μηχανικά προβλήματα, σκασμένα ελαστικά και ανόητες συγκρούσεις μεταξύ τους. Αν μπορέσουμε να φτάσουμε σε μια κατάσταση ώστε σε κάθε αγώνα να αμφισβητούμε την κυριαρχία των άλλων δύο ομάδων και να παλεύουμε για το βάθρο τότε μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αυτός είναι ένας ρεαλιστικός στόχος για μας".

ΑΕΚ - Πανιατωλικός με επιστροφή στοιχήματος*, αν ο Λιβάγια σκοράρει το πρώτο γκολ. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Ο Χόρνερ θεωρεί ότι έχει υπάρξει μια σταθερή πρόοδος για την Red Bull από τον Ισπανικό GP και μετά... «Για να βρεθεί λύση σε οποιοδήποτε πρόβλημα, πρέπει αυτό το πρόβλημα να κοπεί σε κομμάτια και να αναλυθεί. Νομίζω ότι τα παιδιά στο Μίλτον Κέινς, (την έδρα της Red Bull στην Βρετανία) έκαναν πολύ καλή δουλειά. Βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Έχουμε βρει σταθερή πρόοδο στο αυτοκίνητο από τον αγώνα της Βαρκελώνης και μετά και θα συνεχίσουμε να προσθέτουμε αναβαθμίσεις σε όλη την υπόλοιπη σεζόν.».

Οι δύο οδηγοί της Red Bull βέβαια, ο Ντάνιελ Ρικιάρντο και ο Μαξ Φερσταπεν δεν είναι διεκδικητές στην κούρσα για τον τίτλο οδηγών του 2017 στην οποία είναι επικεφαλής ο Σεμπάστιαν Φέτελ με Ferrari, ο οποίος κέρδισε τέσσερις τίτλους οδηγών, οδηγώντας για την Red Bull μεταξύ του 2010 και 2013.

Ο Χόρνερ, ο οποίος ήταν ο διευθυντής της ομάδας και τότε, το 2010 -13, λέει ότι ο Φέτελ είναι "εξαιρετικά ισχυρός" όταν πρόκειται για την τελική έκβαση του πρωταθλήματος. «Ο Σεμπάστιαν είναι ένα πολύ εστιασμένο άτομο. Χειρίζεται εξαιρετικά την πίεση κατά τη διάρκεια της σεζόν και όσο μεγαλύτερη πίεση έχει, τόσο καλύτερες απαντήσεις βρίσκει αν τον βοηθά βεβαίως το αυτοκίνητο. Στα πρωταθλήματα του 2011 και 2013 ήταν κυρίαρχος, αλλά οι δύο άλλοι τίτλοι τους κέρδισε στον τελευταίο αγώνα. Ξεπέρασε διαφορά 15 βαθμών από τον Φερνάντο στο Αμπού Ντάμπι το 2010 και ήταν κάποια στιγμή περισσότερους από 44 βαθμούς πίσω από τον Ισπανό την σεζόν 2012 κι όμως κέρδισε. Η προσέγγισή του, ο τρόπος του, η προσοχή του στη λεπτομέρεια, η ηθική του -ακόμα και όταν κάνει λάθη- είναι όλα αυτά τα πράγματα που του επέτρεψαν να κερδίσει αυτούς τους τέσσερις συνεχόμενους τίτλους. Πιστεύω πως φέτος θα κερδίσει ξανά.»

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!