Tα χειρότερα πιτ στοπ στην ιστορία της Formula 1 (vid)

Πέτρος Πιτσίνης
Tα χειρότερα πιτ στοπ στην ιστορία της Formula 1 (vid)
Τα πιτ στοπ μπορούν να καθορίσουν την έκβαση ενός Γκραν Πρι, όμως ακόμη και οι πολύ καλά προπονημένες ομάδες της Formula 1 πέφτουν ορισμένες φορές σε μεγάλες γκάφες.

Καθοριστική σημασία για τα Γκραν Πρι της Formula 1 έχουν τα πιτ στοπ. Η άψογη εκτέλεσή τους μπορεί να βγάλει νικητή, ενώ αντίθετα με ένα λάθος και μία καθυστέρηση μπορούν να πάνε στράφι όλες οι προσπάθειες του οδηγού και των μηχανικών. Οι ομάδες της Formula 1 προπονούνται εντατικά, ώστε να πραγματοποιούν τα πιτ στοπ με ταχύτητα και ασφάλεια, με αποτέλεσμα να έχει πέσει ο καθαρός χρόνος στάσης των μονοθεσίων ακόμη και κάτω από τα τρία δευτερόλεπτα. Ωστόσο δεν λείπουν και τα ευτράπελα, οι γκάφες, ακόμη και επικίνδυνες καταστάσεις από λάθη είτε των μηχανικών είτε των οδηγών. Αυτό ίσχυε ακόμη περισσότερο στο παρελθόν, καθώς ο ανεφοδιασμός με καύσιμα στη διάρκεια του πιτ στοπ συνιστούσε από μόνος του πηγή κινδύνου. Στο βίντεο, που ανεβάσαμε, προβάλλονται ορισμένες τέτοιες περιπτώσεις αποτυχημένων πιτ στοπ. Ο τίτλος είναι βέβαια λίγο υπερβολικός, αφού είναι σίγουρο ότι έχουν συμβεί και χειρότερα σε κάποιους άλλους αγώνες, όμως ακόμη και έτσι δεν χάνει το βίντεο το ενδιαφέρον του. Ίσα ίσα μάλιστα!

ΑΕΚ - Πανιατωλικός με επιστροφή στοιχήματος*, αν ο Λιβάγια σκοράρει το πρώτο γκολ. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!