Εσθονική επέλαση στη Γερμανία

Πέτρος Πιτσίνης
Εσθονική επέλαση στη Γερμανία
Συνεχίζει ο Τάνακ να βρίσκεται επικεφαλής και την τρίτη ημέρα του ράλι Γερμανίας, με τον Μίκελσεν στα 21.4 δευτερόλεπτα πίσω του.

Στο κυνήγι του πρώτου του πρωταθλήματος ο Νεβίλ θα θυμάται ως καταστροφικό το σημερινό Σάββατο 19 Αυγούστου, καθώς εγκατέλειψε με σπασμένη πίσω ανάρτηση στην ειδική διαδρομή 9, την πρώτη της τρίτης ημέρας..

Η αποχώρησή του έδωσε ένα σημαντικό πλεονέκτημα στον Οζιέ, από τον οποίο προηγείται ελάχιστα στην κορυφή της κατάταξης του πρωταθλήματος. Ο Γάλλος ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής στην τρίτη θέση τον Μίκελσεν. Μάλιστα, όπως δήλωσε ο Γουίλσον, το αφεντικό της M-Sport, αν τελικά καταφέρει να περάσει στη δέυτερη θέση, ίσως η ομάδα αναγκαστεί να δώσει οδηγίς στον Τάνακ να παραχωρήσει την πρωτιά.

Οι περισσότεροι οδηγοί επέλεξαν μαλακά ελαστικά σήμερα το πρωί αναμένοντας υγρούς δρόμους. Τελικά ήταν περισσότερο στεγνοί από τις προβλέψεις και μια υπερβολικά επιφυλακτική προσέγγιση από τον Μικελσεν επέτρεψε στον Τάνακ να ανοίξει τη διαφορά του. Αντίτοιχα, σφάλματα του Mikkelsen επέτρεψαν στον Ogier να μειώσει τη διαφορά του και έτσι δύο Ford Fiesta να βλέπουν βάθρο.

Ο Χάνινεν έκανε μια τέλεια επιλογή ελαστικών και βρέθηκε τέταρτος, ωστόσο ο Έβανς, που του είχε παραχωρήσει τη θέση του, επανέκαμψε μετά από ένα σπασμένο αμορτισέρ στο Yaris του Φιλανδού.

Ο Σόρντο επανήλθε μετά τη χθεσινή εγκατάλειψη και ολοκλήρωσε τη μέρα με πολύ καλά αποτελέσματα, σε αντίθεση με τον Μικ, που απογοήτευσε και τελικά εγκατέλειψε με σπασμένη αντλία νερού στο C3.

Ο αγώνας ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή 20 Αυγούστου, με δύο επαναλαμβανόμενα σκέλη 51,94 χιλιόμετρα

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!