Πρωτιά Τάνακ στη Γερμανία

Πέτρος Πιτσίνης
Πρωτιά Τάνακ στη Γερμανία
Ο Εσθονός της M-Sport με το Ford Fiesta έχασε για λίγο την πρωινή του πρωτιά, αλλά τελικά τερμάτισε εμπρός από τον Μίκελσεν στο κλείσιμο της δεύτερης ημέρας.

Η δεύτερη ημέρα είχε ως πρωταγωνιστή τη βροχή και τη λάσπη, που έκαναν τις στενές ειδικές διαδρομές του ράλι Γερμανίας, αν και ασφάλτινες, εξαιρετικά επικίνδυνες. Ο πρωταγωνιστής είχε και αυτός τη στιγμή του με μια έξοδο στην ειδική Μιτελμόσελ, καθώς κατέληξε σε ένα αμπελώνα χωρίς όμως περαιτέρω συνέπειες.

Μικρή καθυστέρηση από μηχανικό πρόβλημα είχαν επίσης ο Λάτβαλα με το Yaris WRC, ενώ ο νικητής του προηγούμενου ράλι στη Φιλανδία, ο Λάπι, στην ειδική Γκράφσαφτ άφησε ενέχυρο ένα τροχό από το Yaris του και εγκατέλειψε.

Υπενθυμίζουμε από την χθεσινή υπέρ ειδική διαδρομή ο Μικ με το Citroen C3 είχε επαφή με τσιμεντένια μπαριέρα και εκκίνησε σήμερα υπό καθεστώς Rally2 αλλά με «καπέλο» 10 λεπτών, ενώ χρόνο έχασε και ο διεκδικητής του πρωταθλήματος Οζιέ, στην τελευταία υπέρ ειδική της σημερινής ημέρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά φέτος οι οδηγοί χρησιμοποίησαν φέτος τα ελαστικά βροχής της Michelin για τις ειδικές 6 και 7 Μιτελμόσελ και Γκράφσαφτ, που πραγματοποιήθηκαν με έντονη βροχή και πολύ λάσπη.

Μεταξύ του πρώτου Τάνακ και του δεύτερου Μίκελσεν με Citroen C3 WRC η διαφορά είναι στα μόλις 5,7 δευτερόλεπτα, ενώ περίπου μισό λεπτό πίσω είναι οι πρωτοπόροι του πρωταθλήματος Νεβίλ και Οζιέ, με διαφορά μεταξύ τους λίγο μεγαλύτερη από 2 δευτερόλεπτα. Την οποία κέρδισε ο Βέλγος από το Γάλλο στο κλείσιμο της ημέρας.

Ο αγώνας συνεχίζεται αύριο στις με την πρώτη υπέρ ειδική διαδρομή στις 10:11’ ώρα Ελλάδας, με 9 συνολικά ειδικές διαδρομές.

Ράλι Γερμανίας, κατάταξη δεύτερης ημέρας

1 Τάνακ M-Sport Ford 1:07:23.0

2 Μίκελσεν Citroen +5.7

3 Νεβίλ Hyundai +28.2

4 Οζιέ M-Sport Ford +30.6

5 Έβανς M-Sport Ford +52.1

6 Χάνινεν Τoyota +1:14.7

7 Μπριν Citroen +1:24.5

8 Λάτβαλα Toyota +1:54.7

9 Πάντον Hyundai +2:29.5

10 Κοπέτσκι Skoda +3:36.2

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!