Ζάντες που κοστίζουν όσο... ένα αυτοκίνητο! (pics)

Πέτρος Πιτσίνης
Ζάντες που κοστίζουν όσο... ένα αυτοκίνητο! (pics)
Με τιμή 15.200€, οι τέσσερις ζάντες από ίνες άνθρακα που θα προσφέρει ως προαιρετικό εξοπλισμό για την 911 Turbo S Exclusive Series η Porsche, αποτελούν έργο τέχνης.

Είναι 20% πιο ελαφρές από τις ζάντες αλουμινίου του βασικού εξοπλισμού της νέας 911 Turbo S Exclusive Series και παράλληλα 20% πιο ανθεκτικές. Η μείωση του φερόμενου βάρους κατά 8,5 κιλά/τροχό, επιτρέπει την ακόμα καλύτερη εκμετάλλευση των δυναμικών χαρακτηριστικών του μοντέλου και συμβάλλει στο καλύτερο κράτημα, στην άμεση αλλαγή κατεύθυνσης και τις καλύτερες επιδόσεις.

Συνολικά 18 χιλιόμετρα ίνας ή 8 τ.μ έτοιμης πλέξης απαιτούνται για την κατασκευή κάθε τροχού, ενώ η διαδικασία παραγωγής είναι επίπονη και χρονοβόρα. Τα παραπάνω, δικαιολογούν απόλυτα το τεράστιο κόστος της τετράδας, που είναι ανάλογο ενός μικρού – μεσαίου οικογενειακού αυτοκινήτου με βασικό κινητήρα και εξοπλισμό.

Ταυτόχρονα, οι ζάντες αυτές αποτελούν στοιχείο προαιρετικού εξοπλισμού ενός αυτοκινήτου με κόστος που ξεπερνά τις 200.000€, οπότε, κατ’ αναλογία, στα μάτια ενός αγοραστή 911 Turbo S Exclusive Series, οι 15.200€ για την απόκτησή τους μπορεί να θεωρηθεί και ως «ευκαιρία».

Οι πραγματικά εντυπωσιακές, τόσο αισθητικά όσο και τεχνολογικά νέες αυτές ζάντες, είναι 20 ιντσών, με πλάτος 9 για τον εμπρός άξονα και 11,5 για τον πίσω. Το κέντρο τους είναι κατασκευασμένο από ίνες άνθρακα ενώ οι ακτίνες και η περιφέρειά τους από το ίδιο υλικό, ενισχυμένο με πολυμερή υλικά.

Η Porsche είναι ο μοναδικός κατασκευαστής παγκοσμίως που κατασκευάζει ζάντες από ανθρακονήματα με αυτή τη μέθοδο, κάτι που υποστηρίζει ότι αυξάνει κατά πολύ την αντοχή και τις μηχανικές ιδιότητες του υλικού. Και την τιμή, θα συμπληρώναμε εμείς.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!