Μάρκο: "Ο Φέτελ θα είναι πρωταθλητής"

Πέτρος Πιτσίνης
Μάρκο: "Ο Φέτελ θα είναι πρωταθλητής"
Ο αγωνιστικός σύμβουλος της Red Bull Χέλμουτ Μάρκο, δήλωσε ότι ο Φέτελ θα επιστρέψει δριμύτερος μετά τις καλοκαιρινές διακοπές και θα κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Με τέσσερις νίκες, συνολικά 8 παρουσίες στο βάθρο, δύο τέταρτες θέσεις και μια έβδομη, ο Φέτελ έχει μια σταθερά καλή παρουσία στους πρώτους 11 αγώνες του 2017, έχοντας συλλέξει 202 βαθμούς.

Η πρώτη περίοδος του φετινού πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε με νίκη του Γερμανού πιλότου της Ferrari στο τελευταίο αγώνα της Ουγγαρίας πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα και την κατάκτηση της πρώτης θέσης στη βαθμολογία, με διαφορά 14 βαθμών από τον δεύτερο Χάμιλτον.

Σύμφωνα με τα στατιστικά, οι νικητές του Ουγγρικού GP έχουν ένα κακό προηγούμενο, καθώς κανείς τους, από το 2004, δεν έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα. Ο τελευταίος που το είχε καταφέρει εκείνη τη χρονιά, ήταν ο Μίκαελ Σουμάχερ.

Ωστόσο, ο πρώην συνεργάτης του Φέτελ θεωρεί ότι αυτός θα είναι ο φετινός πρωταθλητής. Και κάτι περισσότερο γνωρίζει, καθώς ο Γερμανός πιλότος είχε κερδίσει τέσσερα πρωταθλήματα με την αυστριακή ομάδα.

«Ο Φέτελ θα επιστρέψει από το καλοκαιρινό διάλειμμα ακόμα πιο δυνατός και πιστεύω ότι θα είναι αυτός που θα κατακτήσει το πρωτάθλημα», δήλωσε στο επίσημο site της F1 ο Μάρκο. «Πιστεύω στον Φέτελ καθώς γνωρίζω πολύ καλά τη μεγάλη πνευματική δύναμη. Επιπρόσθετα, η Ferrari έχει κάνει μεγάλη πρόοδο φέτος. Ήταν το συνολικά καλύτερο μονοθέσιο σε όλη την πρώτη περίοδο του πρωταθλήματος, άσχετα αν σε κάποιους αγώνες λόγω ιδιαίτερων συνθηκών τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα», συμπλήρωσε ο Αυστριακός.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!