Business Class minibuses από την Opel

Business Class minibuses από την Opel

Business Class minibuses από την Opel

Δύο νέες επιβατικές εκδόσεις του δημοφιλούς επαγγελματικού Vivaro, τις Tourer και Combi+ θα παρουσιάσει η γερμανική μάρκα στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Το Vivaro ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του, με τις εξαιρετικά άνετες και ευέλικτες επιβατικές εκδόσεις Vivaro Tourer και Vivaro Combi+. Και τα δύο νέο μοντέλα έχουν το εξής κοινό: κορυφαίο εξοπλισμό και ανέσεις επιπέδου επιβατικού αυτοκινήτου, μεταβλητές διατάξεις καθισμάτων και καινοτόμες τεχνολογίες και συστήματα υποστήριξης. Για παράδειγμα, cruise control με περιοριστική ταχύτητας, δερμάτινο τιμόνι και φώτα ομίχλης στάνταρ.

Το νέο Opel Vivaro Tourer έχει τα διαπιστευτήρια του τέλειου business & travelling lounge χάρη στις πολυάριθμες δυνατότητες διαρρύθμισης εσωτερικού χώρου. Η δεύτερη σειρά καθισμάτων που αποτελείται από τρία ατομικά καθίσματα με υποβραχιόνια τοποθετείται σε ένα σύστημα ραγών στάνταρ, στο ευέλικτο, πολυτελές πούλμαν. Για ευκολότερη πρόσβαση στην τρίτη σειρά καθισμάτων που είναι ομοίως εγκατεστημένη σε ένα σύστημα ραγών, τα εξωτερικά καθίσματα της δεύτερης σειράς αναδιπλώνονται προς τα εμπρός με τη λειτουργία Easy Entry. Επιπλέον, το Vivaro διατίθεται κατόπιν παραγγελίας με μία προαιρετική, δεύτερη συρόμενη πόρτα.

Όσοι θέλουν να χρησιμοποιούν το Vivaro Tourer σαν ένα μοντέρνο, κινητό χώρο συνάντησης, απλά περιστρέφουν τη δεύτερη σειρά καθισμάτων κατά 180 μοίρες, δημιουργώντας ένα ελκυστικό περιβάλλον face-to-face. Το ευρύχωρο van γίνεται ακόμα πιο άνετο με δύο προαιρετικά, περιστρεφόμενα κατά 3600 καθίσματα– διατίθενται και σε δερμάτινη έκδοση – και αναδιπλούμενο τραπέζι. Laptop και άλλες κινητές συσκευές συνδέονται εύκολα μέσω δύο θυρών USB και μιας πρίζας 220 volt (έως 300 watts) στη δεύτερη σειρά. Ολόκληρο το εσωτερικό είναι επενδυμένο, για να διασφαλίζεται η κατάλληλη ατμόσφαιρα. Εξάλλου, το φως οροφής LED προσφέρει διακριτικό φωτισμό στο σκοτάδι, ενώ το αυτόματο σύστημα ελέγχου κλιματισμού μπροστά και το μηχανικό A/C πίσω υπόσχονται ευχάριστες θερμοκρασίες και τα φιμέ πίσω παράθυρα εξασφαλίζουν προστασία από αδιάκριτα βλέμματα.

Οι εμπρός επιβάτες απολαμβάνουν πρακτικές ανέσεις και ταξιδεύουν ξεκούραστα σε ατομικά καθίσματα με ρύθμιση έξι κατευθύνσεων, υποβραχιόνιο, οσφυϊκή υποστήριξη και με πλευρικούς αερόσακους στάνταρ. Επιπλέον, το κάθισμα του οδηγού διατίθεται με ρύθμιση ύψους. Ένας διθέσιος πάγκος επιβατών μπροστά με ενσωματωμένο αποθηκευτικό χώρο μπορεί να παραγγέλνεται προαιρετικά. Εκτός από την αίσθηση πολυτέλειας που αποπνέει το δερμάτινο τιμόνι, σύγχρονα συστήματα υποστήριξης κάνουν την οδήγηση πιο άνετη: Το Σύστημα Υποβοήθησης Πίσω Παρκαρίσματος (Rear Park Assist) βοηθά να αποφεύγονται ανεπιθύμητες προσκρούσεις και γρατζουνιές κατά τους ελιγμούς, ενώ μία Κάμερα Οπισθοπορείας (Rear View Camera) διατίθεται προαιρετικά. Καθαριστήρες παρμπρίζ και προβολείς ενεργοποιούνται αυτόματα όταν χρειάζεται. Ο φωτισμός διασταυρώσεων φωτίζει τη στροφή στην κατεύθυνση του ταξιδιού. Επιπλέον, το Vivaro Tourer διατίθεται πάντα με φώτα ημέρας LED.

Τέσσερα διαφορετικά συστήματα infotainment διατίθενται για εξαιρετική ψυχαγωγία, όπως το προαιρετικό Navi 80 IntelliLink με λειτουργία κυκλοφοριακή ενημέρωσης σε πραγματικό χρόνο. Το σύστημα λειτουργεί μέσω έγχρωμης οθόνης αφής 7-ιντσών, μπουτόν στο τιμόνι ή με φωνητικό έλεγχο. Το σύστημα πλοήγησης μπορεί επίσης να προσφέρει στον οδηγό κυκλοφοριακή ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο και να προτείνει εναλλακτικές διαδρομές πριν ‘κολλήσει’ στην κυκλοφορία χάρη στην ψηφιακή συνδεσιμότητα.

Το νέο Combi+ είναι ένα άνετο επιβατικό και οικογενειακό minibus. Ο οδηγός μπορεί να απολαμβάνει την άνεση ενός καθίσματος με ρύθμιση έξι κατευθύνσεων, οσφυϊκή υποστήριξη και υποβραχιόνιο και παράλληλα να έχει τα πάντα υπό έλεγχο με το στάνταρ δερμάτινο τιμόνι. Δύο επιβάτες ταξιδεύουν ευχάριστα σε καθίσματα τύπου μπάκετ. Οι κινητοί πάγκοι πίσω καθισμάτων που εδράζονται σε ράγες προσφέρονται στάνταρ με υποβραχιόνια, ενώ η δεύτερη και η τρίτη σειρά αφαιρούνται τελείως χωρίς τη χρήση εργαλείων και η τρίτη μπορεί να αναδιπλωθεί κατά 180 μοίρες. Οι πλήρως επενδυμένες πλευρές του οχήματος, τα ηλεκτρικά παράθυρα και η προαιρετική μοκέτα συμβάλλουν στη δημιουργία μιας φιλικής ατμόσφαιρας. Το Combi+ διατίθεται επίσης κατόπιν παραγγελίας με μία δεύτερη συρόμενη πόρτα για ευκολότερη είσοδο και έξοδο. Το μηχανικό A/C για οδηγό/συνοδηγό και η ευρυχωρία της καμπίνας συντελούν στις ευχάριστες θερμοκρασίες σε όλο το εσωτερικό.

Όπως όλες οι εκδόσεις Vivaro, το Vivaro Combi+ αποκτά μία σπορ εμφάνιση με το προαιρετικό Sport Pack. Ρίγες στα πλαϊνά τμήματα και πάνω από τα καπό του προσδίδουν ένα ιδιαίτερα δυναμικό στυλ, ενώ ασορτί ζάντες αλουμινίου 17-ιντσών ολοκληρώνουν τη σπορ εμφάνιση.

Η οικογένεια μεγάλων van της Opel θα συνεχίσει να αυξάνεται καθώς μία τρίτη, πολύ ευέλικτη επιβατική έκδοση θα λανσαριστεί σύντομα συμπληρώνοντας τη γκάμα Vivaro. Στην Ελλάδα θα εισάγεται μόνο το Vivaro Combi+.

Best of internet