Δουλειά στην αεροδυναμική χρειάζεται η Mercedes

Πέτρος Πιτσίνης
Δουλειά στην αεροδυναμική χρειάζεται η Mercedes
Καλύτερη συμπεριφορά στις στροφές αναζητά ο πιλότος των "Ασημί Βελών", Βάλτερι Μπότας, η οποία θα προέλθει από ένα πακέτο βοηθημάτων για μεγαλύτερη κάθετη δύναμη.

Ύστερα από τα αποτελέσματα της Mercedes στο Γκραν Πρι του Μονακό και του Χανγκαρόρινγκ, οι άνθρωποι της ομάδας θέλουν να αναβαθμίσουν την αεροδυναμική του μονοθεσίου τους. Τα δύο αυτά σιρκουί είναι τα πιο απαιτητικά στο καλεντάρι, σε ο,τι αφορά το downforce των αυτοκινήτων και τα αποτελέσματα της Mercedes δεν ήταν ικανοποιητικά.

«Πραγματικά πιστεύω ότι τουλάχιστον για τους δύο επόμενους αγώνες, θα πρέπει να φέρουμε καλύτερα αποτελέσματα απέναντι στη Ferrari, συγκριτικά με αυτά της Ουγγαρίας. Νομίζω ωστόσο, ότι έχουμε κάνει κάποια πρόοδο. Σίγουρα έχουμε ακόμη μπόλικη δουλειά, είναι γρήγοροι στις στροφές και πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτό. Πρέπει να φτιάξουμε ένα πακέτο που θα μας προσφέρει τη μέγιστη κάθετη δύναμη.

Είναι πολλές ακόμη οι πίστες που θα μας χρειαστεί. Στο Σπα μετράει περισσότερο η αποτελεσματικότητα, η Μόντσα δεν χρειάζεται πολλύ κάθετη δύναμη. Όμως μετά είναι η Σιγκαπούρη και εκεί μας χρειάζεται και πάλι! Δουλεύουμε πραγματικά σκληρά και προσπαθούμε να κάνουμε το μονοθέσιο καλύτερο, γιατί αν δεν έχουμε καθόλου πρόοδο, θα είναι σίγουρα μια δύσκολη σεζόν» είπε ο πιλότος της Mercedes, Βάλτερι Μπότας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!