Έκπληξη Skoda στο ράλι Γερμανίας

Έκπληξη Skoda στο ράλι Γερμανίας

Έκπληξη Skoda στο ράλι Γερμανίας

Την πρώτη υπέρ ειδική στο 10ο  αγώνα του WRC δεν κέρδισε ένα αυτοκίνητο WRC, αλλά το Fabia R5 με οδηγό τον Τσέχο Κοπέτσκι. 

Ξεκίνησε σήμερα Πέμπτη 17 Αυγούστου το ασφάλτινο ράλι Γερμανίας, με την υπέρ ειδική των 2.,05 χιλιομέτρων, στην οποία τον πρώτο χρόνο πέτυχε όχι ένα τετρακίνητο «τέρας» της κορυφαίας κατηγορίας WRC, αλλά το δικίνητο Skoda Fabia R5 στα χέρια του Γιάν Κοπέτσκι.

Με χρόνο 2:05.9, o Τσέχος επικράτησε όλων των κορυφαίων συνδυασμών του WRC και άφησε πίσω του τον πρώτο εκπρόσωπό τους, τον Εσθονό Τάνακ με το Ford Fiesta της ομάδας M-Sport.

Τραγικό πρόσωπο της ημέρας ο Κρις Μικ, ο Βορειοϊρλανδός οδηγός της Citroen, που χτύπησε τον εμπρός δεξί τροχό του Citroen C3 σε τσιμεντένιο κράσπεδο που οριοθετούσε τη διαδρομή πόλης της υπέρ – ειδικής και έμεινε επί τόπου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Citroen, ο Μικ θα συνεχίσει κανονικά αύριο Παρασκευή υπό καθεστώς Rally2, ωστόσο το χρονικό «καπέλο» των 10 λεπτών δεν θα του επιτρέψει να διεκδικήσει, υπό κανονικές συνθήκες, κάτι καλύτερο από έναν αξιοπρεπή τερματισμό.

Μετά το ατύχημα του Μικ, που ξεκίνησε από τους πρώτους της κορυφαίας κατηγορίας, αρκετοί απέφυγαν τις υπερβολές, όπως ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Βέλγος Νεβίλ, ο οποίος έκανε τον 7ο χρόνο δηλώνοντας ότι «κυνηγώντας το πρωτάθλημα, δεν θα ήθελα να βρεθώ στην άσχημη θέση του Μικ για την οποία λυπάμαι».

Η Citroen ωστόσο δεν έχει σημαντικό πρόβλημα ως ομάδα, καθώς δύο οδηγοί της, οι Μπριν και Μίκελσεν, βρίσκονται στην 3η και 5η θέση των ταχύτερων χρόνων στην 1η Ε.Δ., με τον Οζιέ στην 4η να κλείνει την πρώτη πεντάδα.

Πρακτικά ο αγώνας αρχίζει αύριο Παρασκευή, με τις διαφορές των πρωτοπόρων να είναι κάτω από το επίπεδο των 3 δευτερολέπτων. Σύμφωνα με τους οργανωτές, η αυριανή μέρα στις ειδικές θα χαρακτηρίζεται από μάλλον υγρές συνθήκες, κάτι που θα κάνει ακόμα πιο δύσκολες τις ήδη επικίνδυνες συνθήκες στις πολύ στενές και με μεταβλητό συντελεστή τριβής –αν και ασφάλτινες- Ε.Δ. του ράλι Γερμανίας.

Ράλι Γερμανίας, κατάταξη μετά την πρώτη Ε.Δ.

1.            Κοπέτσκι             Skoda Fabia R5                  2:05.9                   

2.            Τάνακ                   Ford Fiesta WRC               2:06.2    +0.3      

3.            Μπριν                  Citroen C3 WRC                2:07.2    +1.3

4.            Οζιέ                     Ford Fiesta WRC               2:07.8    +1.9

5.            Μίκελσεν             Citroen C3 WRC                2:07.8    +1.9      

6.            Λάτβαλα             Toyota Yaris WRC              2:08.1    +2.2

7.            Έβανς                 Ford Fiesta WRC              2:08.3    +2.4

8.            Σόρντο                Hyundai i20 WRC               2:08.4    +2.5

9.            Νεβίλ                   Hyundai i20 WRC              2:08.6    +2.7

10.          Πάντον                Hyundai i20 WRC              2:08.7    +2.8

Best of internet