Πυροτέχνημα έγιναν τρία αγωνιστικά στις ΗΠΑ (vid)

Πέτρος Πιτσίνης
Πυροτέχνημα έγιναν τρία αγωνιστικά στις ΗΠΑ (vid)
Ένα φοβερό ατύχημα σε αγώνα ενιαίου τύπου στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, είχε ευτυχώς μόνο υλικές απώλειες παρά το τρομακτικό θέαμα.

Στο νυχτερινό αγώνα Toyota 100 Super Late Model στην οβάλ πίστα Evergreen Speedway στην πόλη Μονρό της πολιτείας Ουάσινγκτον, ένα φαινομενικά φρικτό ατύχημα άφησε άφωνους τους θεατές.

Στην πρώτη κιόλας στροφή μετά την εκκίνηση, τρία αγωνιστικά έπεσαν διαδοχικά στον τοίχο της πίστας και πήραν φωτιά, προκαλώντας τον τρόμο. Ευτυχώς όμως, κανείς από τους τρεις οδηγούς δεν τραυματίστηκε σοβαρά και, μετά τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, όλοι συνέχισαν στη βραδιά στα σπίτια τους.

Το κακό ξεκίνησε από το σπάσιμο του κινητήρα στο Toyota με το νούμερο 12 του Τρέντον Μοριάρτι, που γέμισε την πίστα με λάδια. Στη συνέχεια, οι Τάιλερ Τάνερ και Τζέφ Νάιτ ακολούθησαν την τρελή πορεία του Μοριάρτι, δημιουργώντας ένα ιδιόμορφο βεγγαλικό με τεράστιες φλόγες και εκρήξεις μετά την επαφή τους με τον τοίχο της πίστας.

Οι πολύ αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας τόσο των αυτοκινήτων, όσο και της αγωνιστικής ένδυσης των οδηγών βοήθησαν ώστε και οι τρεις να διατηρήσουν τις αισθήσεις τους και να βγουν με ελάχιστους μώλωπες και εγκαύματα από τα αγωνιστικά Toyota.

Μάλιστα, μετά από περίπου 40 λεπτά ο αγώνας ξεκίνησε και πάλι, αν και, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης της πίστας, πρόκειται για το πιο τρομακτικό ατύχημα που συνέβη στην μεγαλύτερη από 60 έτη ιστορία της λειτουργίας της.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!