Ο Έλληνας του WRC συμμετέχει στη Γερμανία

Πέτρος Πιτσίνης
Ο Έλληνας του WRC συμμετέχει στη Γερμανία
Ο Ιωάννης Σερδερίδης θα συμμετέχει στο ράλι Γερμανίας, που ξεκινά σήμερα Πέμπτη 17 Αυγούστου με την υπέρ ειδική διαδρομή Saarbrucken των 2,05 χλμ.

Ο Καβαλιώτης οδηγός ακολουθεί φέτος το θεσμό που θέσπισε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου και η οποία απευθύνεται σε ιδιώτες με προηγούμενης γενιάς WRC αυτοκίνητα. Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματά του σε Μόντε Κάρλο και Πολωνία τον κατατάσσουν στη δεύτερη θέση του επάθλου και ο συμπατριώτης μας θέλει να συνεχίσει τις θετικές εμφανίσεις και στη Γερμανία.

Ο Έλληνας οδηγός που θα έχει στα χέρια του ένα Citroen DS3 WRC, πήρε μια πρώτη γεύση από τις ειδικές διαδρομές, στις καθιερωμένες, πριν τον αγώνα, αναγνωρίσεις: «Οι διαδρομές είναι σε καλή κατάσταση και σε κάποια σημεία θυμίζουν αυτές που συναντάμε στους αγώνες στο Βέλγιο. Εμείς, είχαμε μια άτυχη στιγμή, καθώς σε ένα άλμα στραβώσαμε τον εμπρός προφυλακτήρα» ήταν τα λόγια του Σερδερίδη, που συμμετέχει για τρίτη συνεχή χρονιά στο συγκεκριμένο ράλι.

Ο Σερδερίδης λίγες ημέρες πριν τον αγώνα, είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει το Citroen DS3 WRC, από την οποία έμεινε απόλυτα ευχαριστημένος: «Στο τεστ που κάναμε τη Δευτέρα, δοκιμάσαμε διαφορετικά set up του αυτοκινήτου και βγάλαμε ασφαλή συμπεράσματα. Η αίσθηση που μου άφησε το αγωνιστικό ήταν πολύ καλή και είμαι αισιόδοξος», δήλωσε ο οδηγός και πρόσθεσε αναφορικά με το στόχο του στο 10ο γύρο της χρονιάς: «Στο WRC Trophy βρισκόμαστε στη δεύτερη θέση, οπότε πρέπει οπωσδήποτε να τερματίσουμε στον αγώνα, ώστε να συλλέξουμε πολύτιμους βαθμούς για τη μάχη του τίτλου. Στη Γερμανία, πρέπει να είμαστε σταθεροί καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, να οδηγήσουμε προσεκτικά και να αφήσουμε πίσω μας τον κύριο αντίπαλό μας. Ευελπιστώ σε ένα θετικό αποτέλεσμα στις πανέμορφες ειδικές διαδρομές του αγώνα.»

Εκτός της σημερινής ειδικής η συνέχεια του ράλι Γερμανίας που κατ’ ουσία ξεκινά αύριο Παρασκευή 18 Αυγούστου, περιλαμβάνει 20 ακόμη ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 309 χιλιομέτρων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!