Καλύπτει τα κενά η Mercedes

Πέτρος Πιτσίνης
Καλύπτει τα κενά η Mercedes
Ένα ακόμη κιβώτιο ταχυτήτων θα παρουσιάσει η Mercedes-Benz σε λίγο καιρό το οποίο θα είναι φυσικά αυτόματο και θα τοποθετηθεί ανάμεσα στο 7G Tronic και το 9G Tronic.

Μια από τις πιο πλήρεις γκάμες της αυτοκίνησης πρέπει να συνοδεύεται και από πλειάδα επιλογών στα κιβώτια ταχυτήτων, για αυτό και η Mercedes δεν... κοιμάται ποτέ και παρουσιάζει συνεχώς νέα προϊόντα. Πρόσφατα, πατένταρε στο αμερικανικό γραφείο ευρεσιτεχνιών το όνομα "8G Tronic", κάτι που μας δείχνει ότι ετοιμάζεται να μας δείξει ένα νέο αυτόματο σασμάν οκτώ σχέσεων, που θα τοποθετηθεί ανάμεσα στο 7G Tronic και το 9G Tronic των επτά και εννέα ταχυτήτων αντίστοιχα.

Πιθανότατα θα συνδυαστεί με τα μικρότερα μοντέλα της φίρμας, όπως η νέα GLA για παράδειγμα. Το πιο πιθανό είναι να μην ενσωματώνει την τεχνολογία του διπλού συμπλέκτη αλλά την «παραδοσιακή» λύση του μετατροπέα ροπής και αυτό γιατί οι περισσότεροι Αμερικανοί αγοραστές δεν αρέσκονται στις «απότομες» αλλαγές και τον τρόπο λειτουργίας του πρώτου και αναζητούν συνεχώς την ομαλότητα και την ομοιογένεια που χαρακτηρίζει το δεύτερο. Σύντομα θα έχουμε νέα από τη Mercedes-Benz και μετά θα μάθουμε σε ποιο μοντέλο της θα τοποθετηθεί για πρώτη φορά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!