Νέα μάρκα αυτοκινήτων λανσάρεται στη Φρανκφούρτη

Πέτρος Πιτσίνης
Νέα μάρκα αυτοκινήτων λανσάρεται στη Φρανκφούρτη
Η κινεζική Chery έρχεται στην ευρωπαϊκή διεθνή έκθεση αυτοκινήτου το Σεπτέμβριο με ένα καινούριο SUV, που θα είναι και το πρώτο της νέας της μάρκας.

Με αυτό το μοντέλο και μια εντελώς νέα ονομασία, που θα αποκαλύψει κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η Cherry φιλοδοξεί να πραγματοποιήσει το μεγάλο άνοιγμα στις αγορές της Ευρώπης, αρχικά και της Αμερικής στη συνέχεια.

Η Chery είναι η μεγαλύτερη εξαγωγέας οχημάτων της Κίνας και μια από τις πιο σημαντικές αυτοκινητοβιομηχανίες της χώρας. Μόνη της, τροφοδοτεί με ποσοστό μεγαλύτερο από το 30% του συνόλου τις διεθνείς αγορές με κινεζικά αυτοκίνητα. Η εταιρεία διαθέτει τέσσερις μονάδες παραγωγής στην Κίνα και 10 διεθνώς, κυρίως στην Ασία. Έχει δε την άμεση δυνατότητα παραγωγής πλέον του 1.000.000 οχημάτων το μήνα.

Όπως η ίδια διατείνεται μάλιστα, έχει πλέον την τεχνολογική ωριμότητα να παρουσιάσει ένα SUV που θα ενθουσιάσει το δύσκολο ευρωπαϊκό κοινό και δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα σε επίπεδο ποιότητας, τεχνολογίας και ασφάλειας από οποιονδήποτε ανταγωνιστή. Μάλιστα έχει δρομολογήσει την δημιουργία ενός κέντρου έρευνας και εξέλιξης στην Ευρώπη, πέραν των τριών που ήδη διαθέτει στην Κίνα.

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία κάνει λόγο για έναρξη των εργασιών της νέας μάρκας εντός λίγων ετών, χωρίς να προσδιορίζει επακριβώς το χρονικό ορίζοντα. Προφανώς πρόκειται για ένα μεγάλο και δύσκολο εγχείρημα, που σχετίζεται με τη δημιουργία εγκαταστάσεων διακίνησης, δικτύου εμπόρων και επισκευαστών, που απαιτούν πολύ χρόνο.

Η Chery θα απευθυνθεί στους ανοιχτόμυαλους και νεότερης ηλικίας οδηγούς, με μια πλήρη γκάμα υβριδικών, επαναφορτιζόμενων υβριδικών και αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων με μπαταρία, καθώς ήδη από το ξεκίνημα της δραστηριότητάς της, η ζυγαριά θα γέρνει προς την πλευρά της ηλεκτρικής τεχνολογίας. Δεν αμφιβάλλουμε ότι τεχνολογικά μπορεί να τα καταφέρει, αρκεί ωστόσο να μάθουμε και το όνομα, το οποίο θα πρέπει αν όχι να συγκινεί, τουλάχιστον να μην απωθεί τους Ευρωπαίους καταναλωτές.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!