Ρετρό μοντέλο έκπληξη

Πέτρος Πιτσίνης
Ρετρό μοντέλο έκπληξη
Η Infiniti ετοίμασε ένα πρωτότυπο που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά της ΗΠΑ, με αμάξωμα αγωνιστικού αυτοκινήτου του ’40 αλλά μηχανικά μέρη από το μέλλον.

Ονομάζεται Prototype 9 και θα κάνει το ντεμπούτο του στο Μοντερέι της Καλιφόρνια, κατά τη διάρκεια της έκθεσης ιστορικών αυτοκινήτων στο Pebble Beach.

Η έκπληξη που κρύβει το Prototype 9 βρίσκεται ωστόσο κάτω από το κλασικό του αμάξωμα. Και δεν είναι άλλη από τα ηλεκτρικά μέρη του αναμενόμενου νέου Nissan Leaf.

Ένας ηλεκτρικός κινητήρας ισχύος 148 ίππων, μια συστοιχία μπαταριών 30 KWh και το Prototype 9 έχει μέγιστη ταχύτητα 180 χλμ./ώρα αλλά, το κυριότερο, επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 5,5 δλ.

Η Infiniti υποστηρίζει ότι το περίεργο αυτό νέο ρετρό δημιούργημα έχει αρκετή ενέργεια για 20 λεπτά flat out οδήγησης στην πίστα, όπου η πίσω κίνηση και τα λεπτά ελαστικά «εποχής» θα κάνουν την εμπειρία εξόχως συναρπαστική.

Το αυτοκίνητο είναι πλήρως λειτουργικό αλλά όχι προς πώληση, αν και κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει κάτι τέτοιο για την περίπτωση που μερικά εκατομμύρια δολάρια πέσουν στο τραπέζι.

Γιατί έφτιαξε όμως η Infiniti ένα τέτοιο αυτοκίνητο; Μα για να τονίσει την ιστορία την αγωνιστική ιστορία της μάρκας σε συνδυασμό με την υψηλή της τεχνολογία και την επιτυχία της «μαμάς» Nissan στον εμπορικό στίβο των ηλεκτρικών μοντέλων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!