Σε μια εβδομάδα θα δούμε το VW T-Roc (vid)

Πέτρος Πιτσίνης
Σε μια εβδομάδα θα δούμε το VW T-Roc (vid)
Η VW έδωσε στη δημοσιότητα το πιο αποκαλυπτικό video του νέου της SUV, επτά ημέρες πριν την επίσημη παρουσίασή του.

Την Τετάρτη στις 23 Αυγούστου, σε ζωντανή online σύνδεση, η VW θα παρουσιάσει το νέο συμπαγές crossover T-Roc, που για πρώτη φορά και με τρίθυρο αμάξωμα σε πρωτότυπη μορφή, είχε αποκαλύψει στη διεθνή έκθεση της Γενεύης το 2014.

Παρά την τεράστια επιτυχία της κατηγορίας των συμπαγών SUV στην Ευρώπη, η VW δεν βιάστηκε ιδιαίτερα να παρουσιάσει το T-Roc, παρότι δεν είχε εκπρόσωπο σε αυτή. Πλέον όμως, υπόσχεται ότι το νέο μοντέλο της θα είναι ότι πιο σύγχρονο και με πολλές τεχνικές καινοτομίες.

Με πεντάθυρο αμάξωμα και μήκος λίγο πάνω από τα 4 μέτρα, βασισμένο στη νέο πλαίσιο MQB-A του Polo και του ήδη υπάρχοντος νέου Ibiza, το T-Roc, όπως αποκαλύπτει και το σχετικό video, θα διατηρεί τα σχεδιαστικά στοιχεία που έχουν λανσάρει τα νέα Tirguan και Passat, όντας ταυτόχρονα πιο νεανικό και σπορ.

Στις τελευταίες αυτές ιδιότητες θα συμβάλλουν οι διαθέσιμες διχρωμίες στο αμάξωμα, καθώς και αστείρευτες δυνατότητες εξατομίκευσης, που αποτελούν την κυρίαρχη τάση στην αυτοκινητοβιομηχανία. Μάλιστα η κυριαρχία του μαύρου σταματά στα μοντέλα το group, καθώς το T-Roc, όπως αποκαλύπτεται στο video, θα διαθέτει εκτεταμένες επενδύσεις στο εσωτερικό βαμμένες στο χρώμα του αμαξώματος.

Για τα μηχανικά μέρη δεν γίνεται ο παραμικρός λόγος, ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι το T-Roc θα έχει ως βασικό κινητήρα τον τρικύλινδρο TSi των 999 κ.εκ. με απόδοση που θα κυμαίνεται από τους 90 έως τους 115 ίππους.

Το επίσημο λανσάρισμα του μοντέλου στον πραγματικό κόσμο θα πραγματοποιηθεί στην έκθεση της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο του 2017 και πιθανότατα λίγο αργότερα θα ξεκινήσει και η παραγωγή του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!