Οι ιδέες στη Seat, αξίζουν εκατομμύρια

Οι ιδέες στη Seat, αξίζουν εκατομμύρια

Οι ιδέες στη Seat, αξίζουν εκατομμύρια

Μια διαδικασία σύμφωνα με την οποία οι εργαζόμενοι προτείνουν ιδέες που βελτιώνουν την παραγωγικότητα, έχει αποφέρει στην ισπανική μάρκα κέρδη 13,8 εκατομμύρια ευρώ.

Οι λεπτομέρειες της παραγωγικής διαδικασίας σε κάθε εργοστάσιο κατασκευής αυτοκινήτων είναι γνωστές, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, στον ίδιο τον εργαζόμενο σε αυτή. Τι πιο λογικό λοιπόν, όταν θέλεις να βελτιώσεις οτιδήποτε σε αυτή, να ζητάς τη γνώμη του πλέον αρμόδιου.

Αυτό έκανε και η Seat και πλέον, μόνο για το 2016, εξοικονόμησε 13,8 ολόκληρα εκατομμύρια ευρώ. Αν όχι ευφυές, τουλάχιστον έξυπνο.

Γρήγορο Στοίχημα σε Καλύτερες Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις (21+)!

Το πρόγραμμα της Seat “Ideas for Improvement”, ενθαρρύνει τη συμμετοχή των εργαζόμενων στην εξοικονόμηση πόρων και στη βελτίωση διεργασιών.

Οι εργαζόμενοι στη Seat παρουσιάζουν τις προτάσεις τους για βελτίωση των διαδικασιών, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στο όραμα τους για πιο αποτελεσματικότερη λειτουργία της εταιρείας. Σχεδόν οι μισές από τις 13.693 συνολικά προτάσεις και ιδέες βελτίωσης που υποβλήθηκαν το 2016, άξιζαν ένα βραβείο για τη πρωτοτυπία τους, τη δυνατότητα εφαρμογής ή το όφελος για την εταιρεία.

Συνολικά, η Seat έδωσε σαν επιβράβευση περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ συνολικά στους εργαζόμενους για τη συνεισφορά τους με προτάσεις σε δέκα κατηγορίες: Προϊόν, Εγκαταστάσεις, Εργονομία, Ενέργεια, Εξοικονόμηση Πόρων, Ευκολία, Βελτίωση διαδικασίας, Ποιότητα, Περιβάλλον και Καινοτομία.

Μία από τις πιο πρωτότυπες ιδέες θεωρείται το ρομπότ οδήγησης που ελέγχει την κατεύθυνση και την ταχύτητα των αυτοκινήτων στις δοκιμές του συστήματος υποβοήθησης οδηγού. Το σύστημα που δημιουργήθηκε χρησιμοποιεί εσωτερικούς πόρους, που ορίζουν με ακρίβεια τη ταχύτητα και τη πορεία που πρέπει να ακολουθεί ένα αυτοκίνητο. Χάρη σε αυτή την ιδέα δεν υπάρχει πλέον ανάγκη για συστήματα εμπορίου τα οποία είναι ακριβά στην αγορά, στη συντήρηση και στη προσαρμογή τους στα οχήματα Seat.

Αντίστοιχα, κατά του πρώτους έξι μήνες του 2017, στα πλαίσια του προγράμματος “Ideas for Improvement”, υποβλήθηκαν συνολικά 6.000 νέες ιδέες. Το πρόγραμμα συνεχίζει και αυτή τη χρονιά να ενθαρρύνει τη συμμετοχή των εργαζόμενων στην επίτευξη εξοικονόμησης κόστους και ενέργειας και γενικότερων βελτιώσεων στο εργασιακό περιβάλλον και να εμπνέει τη δημιουργικότητα ως βασική αρμοδιότητα.

Εκτός από την στήριξη των προτάσεων των υπαλλήλων της, η Seat προχωράει επίσης σε διάφορες δραστηριότητες για τη βελτίωση των καθημερινών συνθηκών εργασίας. Ένα παράδειγμα είναι η πρόσφατη  ανανέωση της εφαρμογής mundoSEAT με τη δημιουργία της ενότητας Employee Area, η οποία απευθύνεται σε εργαζόμενους και παρέχει χρήσιμες πληροφορίες όπως αγορά αυτοκινήτου, πληροφορίες μισθοδοσίας, εσωτερικές μετακινήσεις θέσεων.

Οι υπάλληλοι μέσω της εφαρμογής μπορούν να αποκτήσουν λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη σχέση εργασίας με την Seat και πρακτικές πληροφορίες, όπως αριθμούς τηλεφώνου, χρονοδιαγράμματα μεταφοράς εργαζομένων, μενού κυλικείων κ.α.  Ένα από τα πιο σημαντικά τμήματα της εφαρμογής είναι η νέα κάρτα Seat, μία αποκλειστική κάρτα που προσφέρει άμεση πρόσβαση σε εκπτώσεις και ειδικές προσφορές που δικαιούνται μόνο υπάλληλοι της εταιρείας.

Αυτές οι πρωτοβουλίες αντικατοπτρίζονται επίσης στη πιστοποίηση Top Employer που έχει λάβει η εταιρεία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Ο κορυφαίος οργανισμός Top Employers Institute, που πιστοποιεί επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο από το 1991, έχει καταλήξει για ένα ακόμη έτος πως η Seat προσφέρει ένα εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον.

Best of internet