Οι οδηγοί της Formula 1 με τα πιο περίεργα γούρια

Οι οδηγοί της Formula 1 με τα πιο περίεργα γούρια

Οι οδηγοί της Formula 1 με τα πιο περίεργα γούρια

Όχι μόνο οι παλιοί αλλά και οι νεότεροι πιλότοι των κορυφαίων μονοθέσιων, αναζητούν την καλή του τύχη σε προσωπικά αντικείμενα, αγαπημένες συνήθειες και αριθμούς.

Οποιοδήποτε αντικείμενο θεωρείται πως μπορεί να φέρει καλή τύχη, δεν έχει καμία τύχη στην ορθή λογική. Από την άλλη μεριά εκατομμύρια άνθρωποι καθημερινά αποφεύγουν ή επιδίδονται σε συγκεκριμένες συνήθειες που θεωρούν γούρι, έχουν πάντα επάνω τους αντικείμενα από αγαπημένους ανθρώπους ή θεωρούν συγκεκριμένους αριθμούς ως τους πιο ευνοϊκούς για την ευόδωση των στόχων τους.

Από αυτή την βαθιά ανθρώπινη ανάγκη, δεν θα μπορούσαν να ξεφύγουν ούτε οι πιλότοι της F1. Οι οποίοι, μπορεί να βασίζονται μόνο σε στοιχεία για να βελτιώσουν τους χρόνους και τις επιδόσεις τους, δεν αποφεύγουν όμως και μερικά «τονωτικά» της καλής τους τύχης. Τα οποία, εφ’ όσον λειτουργούν θετικά στην ψυχοσύνθεσή τους, μόνο ωφέλιμα μπορεί να τα θεωρήσει κανείς.

Γρήγορο Στοίχημα σε Καλύτερες Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις (21+)!

Πολλά όμως από αυτά, είναι εξόχως παράξενα και ιδιαίτερα. Ο Κούλθαρ φορούσε επί χρόνια στα Γκραν Πρι το ίδιο εσώρουχο, που του είχε δωρίσει η θεία του. Όταν φθάρηκε πολύ, απλά το κουβαλούσε μαζί του στη βαλίτσα, μέχρι που το ανακάλυψε ένας φροντιστής της McLaren ανάμεσα στη βρώμικη μπουγάδα του και το πέταξε κατά λάθος. Όμως και ο Αλαν Τζόουνς φορούσε πάντα το ίδιο κόκκινο εσώρουχο, ενώ ο Μάσα δεν αλλάζει εσώρουχο, αν τα πάει καλά με το συγκεκριμένο στις δοκιμές, οπότε το χρησιμοποιεί και στον αγώνα.

Πιο προσγειωμένο και διαδεδομένο είναι το γούρι του πιστού καθολικού Σέρτζιο Πέρεζ, ο οποίος έχει στο κόκπιτ του μονοθέσιου μία μικρή εικόνα του προηγούμενου Πάπα Ιωάννη Παύλου του Δεύτερου, που τον είχε συναντήσει το 2000.

O πολύς Mίκαελ Σουμάχερ επέλεγε μονό νούμερο για το μονοθέσιό του, επειδή είχε κερδίσει και τους επτά τίτλους του με τέτοια νούμερα. Πέντε με το νούμερο 1 και από μία φορά με το 3 και το 5. Αυτή του η δεισιδαιμονία αποδείχτηκε λειτουργική στις πίστες της F1, δυστυχώς όμως όχι και σε αυτές του σκι.

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Φέτελ έχει μια μανία με τα αγωνιστικά παπούτσια. Σε αυτά μάλιστα κρύβει ασημένια γούρια. Ένα από αυτά είναι ένα ασημένιο φυλακτό του Αγίου Χριστόφορου, που του έχει δώσει η γιαγιά του.

Ο Στέφανο Μόντενα ήθελε να είναι παρκαρισμένο το μονοθέσιό του δεξιά στο γκαράζ, γιατί έμπαινε σε αυτό μόνον από αριστερά. Σε αντίθετη περίπτωση, ζητούσε από τους μηχανικούς του να το μετακινήσουν.

Κλείνουμε με μια ιστορία που όσοι πιστεύουν στο γούρι, σίγουρα θα χρησιμοποιήσουν ως απόδειξη της ορθότητας της κρίσης τους: Ο Αλμπέρτο Ασκάρι δεν άφηνε κανέναν ούτε να αγγίζει τη θήκη με το αγαπημένο του γαλάζιο κράνος, που φορούσε αποκλειστικά στους αγώνες. Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής σκοτώθηκε στο Γκραν Πρι της Μόντσα το 1955, φορώντας ένα λευκό κράνος που είχε δανειστεί από τον συμπατριώτη του Γιουτζένιο Καστελότι, επειδή το δικό του επισκευαζόταν μετά από ένα σοβαρό ατύχημα δύο εβδομάδες νωρίτερα στο Μονακό. Είναι να μην πιστεύεις στην προλήψεις;

vettel_3.jpg

Ο Φέτελ κρύβει ασημένια γούρια στα αγωνιστικά του παπούτσια.

perez_0.jpg

Ο Σέρτζιο Πέρεζέχει στο κόκπιτ του μονοθέσιου μία μικρή εικόνα του προηγούμενου Πάπα Ιωάννη Παύλου του Δεύτερου.

Best of internet