Τουρμπίνα ελικοπτέρου παίρνει θέση σε μοτοσικλέτα! (vid)

Πέτρος Πιτσίνης
Τουρμπίνα ελικοπτέρου παίρνει θέση σε μοτοσικλέτα! (vid)
Ένα τρελό πρότζεκτ επιχειρεί η εταιρεία Marine Turbine Technologies με το «θηρίο» να βρίσκεται ακόμη σε φάση εξέλιξης, αφού θα αποδίδει περισσότερους από 400 ίππους!

Συνέχεια βλέπουμε στο διαδίκτυο απίστευτες μετατροπές σε αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, όμως αυτή η περίπτωση είναι σίγουρα διαφορετική. Η Marine Turbine Technologies κατάφερε να «σφηνώσει» την τουρμπίνα ενός ελικοπτέρου στο πλαίσιο μιας supersport μοτοσικλέτας, η οποία ετοιμάζεται πυρετωδώς και σύντομα θα είναι έτοιμη.

Προφανώς, το μετατρόχιό της έχει αυξηθεί ώστε να διαχειρίζεται την τεράστια ισχύ του μοτέρ και οι αναρτήσεις εξελίσσονται σε συνεργασία με την κορυφαία Ohlins. Τα ειδικά σχεδιασμένα λάστιχα προέρχονται από την Pirelli και οι τροχοί είναι Dymag, συνθέτοντας ένα δημιούργημα μελετημένο και σχεδόν έτοιμο για χρήση! Τα... τρελά νούμερα που αποδίδει ο κινητήρας είναι περίπου 420 άλογα στις 54.000 (!!!) στροφές ανά λεπτό και τα 680 Nm ροπής, από τις 2.000 σ.α.λ.!

Το κιβώτιο είναι ένα αυτόματο των δύο σχέσεων και το καύσιμο που χρησιμοποιεί είναι η κηροζίνη. Το πιο απίστευτο όμως είναι ο ήχος και θα το διαπιστώσετε στο βίντεο που ακολουθεί! Αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν έχει υπάρξει (από την ίδια εταιρεία) ένα παρόμοιο δίτροχο, με σαφώς μικρότερη απόδοση.

Γρήγορο Στοίχημα σε Καλύτερες Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις (21+)!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!