ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE

Alpha Titan, τo Dream Car κάθε ολιγάρχη (pics)

Alpha Titan, τo Dream Car κάθε ολιγάρχη (pics)

Alpha Titan, τo Dream Car κάθε ολιγάρχη (pics)

Το θωρακισμένο τζιπ Alpha Armouring Titan προκαλεί αναστάτωση με τον όγκο και την εμφάνισή του ακόμη και στη Ρωσία, όπου τέτοιου είδους οχήματα δεν θεωρούνται πλέον κάτι ιδιαίτερο.

Η Μercedes G 500 4x4² ανήκει χωρίς αμφιβολία στις εντυπωσιακότερες G – Class όλων των εποχών. Σε ορισμένους υποψήφιους πελάτες, κυρίως από τη Ρωσία, έλειπε από το αυτοκίνητο η σωτήρια θωράκιση, την οποία δεν προσφέρει ούτε κατόπιν παραγγελίας το εργοστάσιο. Αυτό το κερδοφόρο κενό ανακάλυψε ο Κλάους Ακερμαν, ιδιοκτήτης της εταιρείας Αlpha Armouring με έδρα του Γκάρχινγκ του Μονάχου, η οποία ειδικεύεται στην κατασκευή θωρακισμένων οχημάτων.

Ωστόσο ο Ακερμαν δεν περιορίστηκε μόνον στη θωράκιση του συγκεκριμένου μοντέλου, αλλά το αναβάθμισε και σε άλλα επίπεδα, ενώ το λανσάρει με την ονομασία Alpha Armouring Titan. Ετσι έκοψε την κανονική Μercedes G 500 4x4² στη μέση και πρόσθεσε ενδιάμεσα ένα τμήμα μήκους 60 εκατοστών, ενώ διατήρησε τα μηχανικά μέρη του εργοστασιακού μοντέλου. Επίσης χάρη στην αύξηση του μήκους μεγάλωσαν οι πίσω πόρτες και τοποθετήθηκαν πίσω από τον οδηγό και τον συνοδηγό δύο σειρές χωριστών καθισμάτων, που προέρχονται από τη Mercedes V-Class. Μάλιστα όλες οι ρυθμίσεις τους γίνονται μέσω Smartphones, που βρίσκονται ενσωματωμένα σε κεντρικές, δερμάτινες θήκες.

Η θωράκιση του τιτάνιου αυτού μοντέλου αντέχει ακόμη και σε αυτόματα πυροβόλα όπλα τύπου Καλάσνικοφ, ενώ το αυτοκίνητο ζυγίζει συνολικά πάνω από τέσσερις τόνους. Ωστόσο οι επιδόσεις του δεν προβληματίζουν, καθώς ο κινητήρας V8 Biturbo έχει «πειραχτεί» από τη Brabus και αποδίδει πάνω από 500 ίππους. Εννοείται, ότι στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται και ελαστικά runflat με ζάντες 22 ιντσών, που εξακολουθούν να κυλούν, ακόμη και όταν δεχτούν σφαίρες. Για τη μετατροπή του συγκεκριμένου μοντέλου απαιτούνται έξι μήνες δουλειάς και το κόστος της φτάνει περίπου το μισό εκατομμύριο ευρώ.

Όσοι πάντως νιώθουν ασφαλείς, μπορούν να το παραγγείλουν και χωρίς θωράκιση, oπότε μειώνεται δραστικά και η τιμή του.