«Ξέχασα το πρωτάθλημα στην προσπάθεια μου να νικήσω»

Γιώργος Βαρίνος
«Ξέχασα το πρωτάθλημα στην προσπάθεια μου να νικήσω»
Ο επικεφαλής του πρωταθλήματος Μαρκ Μάρκεζ λέει πως «ξέχασε το πρωτάθλημα», όταν έκανε την τελευταία του προσπάθεια ώστε να κλέψει τη νίκη από τον Αντρέα Ντοβιτσιόζο στο Αυστριακό Γκραν Πρι.

Ο πιο συγκλονιστικός αγώνας της χρονιάς τελείωσε και οι δύο πρωταγωνιστές του έχουν ακόμα υπερένταση. Ο Μαρκ Μάρκεζ έστιψε κυριολεκτικά την μοτοσυκλέτα του, στην προσπάθεια του να περάσει τον Αντρέα Ντοβιτσιόζο στους τελευταίους γύρους. Οδηγούσε εμφανώς πέρα από τα όρια και αρκετές φορές κινδύνεψε να πέσει στην προσπάθειά του να περάσει τον Ιταλό που αμύνθηκε μέχρι το τέλος εντυπωσιακά.

Ο επικεφαλής του πρωταθλήματος λέει στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα : «Σήμερα στον τελευταίο γύρο σκεφτόμουν τα πάντα εκτός από το πρωτάθλημα. Έφτασα το 100% των ικανοτήτων μου. Ήταν πολύ δύσκολο όλο αυτό. Αποφάσισα να τολμήσω να περάσω στην τελευταία στροφή γιατί ήξερα ότι η νίκη ήταν πολύ σημαντική. Ήμουν στο απόλυτο όριο και παρ΄όλα αυτά το τόλμησα γιατί αλλιώς δεν θα πήγαινα για ύπνο απόψε... Αυτό είναι το στυλ μου. Πρέπει να προσπαθώ για την νίκη συνεχώς, ακόμα και αν κάνω επικίνδυνα πράγματα αλλά στο τέλος είμαι χαρούμενος επειδή οι 20 βαθμοί, είναι πολύ σημαντικοί.»

Ο Μάρκεζ παραδέχτηκε ότι πιθανότατα δεν θα είχε τολμήσει μια παρόμοια προσπέραση την περασμένη χρονιά, που απολάμβανε ένα μεγαλύτερο πλεονέκτημα βαθμών. Ο αναβάτης της Honda, είναι σήμερα 16 βαθμούς εμπρός από τον Nτοβιτσιόζο. Το 2016 είχε πλεονέκτημα 53 βαθμών μετά τον αγώνα της Αυστρίας και δεν θα άξιζε ένα τέτοιο ρίσκο πέρυσι.

Ο ίδιος λέει : «Το περασμένο χρόνο δεν θα τολμούσα τέτοια ριψοκίνδυνη προσπέραση καθώς είχα πολύ μεγαλύτερο πλεονέκτημα στο πρωτάθλημα, αλλά σε αυτό το πρωτάθλημα τα πάντα είναι πολύ σφιχτά, όλοι είναι πολύ κοντά, οπότε αν μπορώ να πάρω μερικούς βαθμούς ακόμα, πρέπει να δοκιμάσω. Αυτή θα είναι η νοοτροπία και η φιλοσοφία μου από εδώ και πέρα, μέχρι τον τελευταίο αγώνα. Ο Ντόβι άξιζε την νίκη καθώς είχε λίγο περισσότερο ρυθμό. Όταν ήταν πίσω μου, ήταν πολύ άνετα, όταν ήμουν πίσω του, ήμουν στο όριο. Ήμουν καλός στις δύο αριστερές στροφές [6 και 7], μόνο εκεί. Εκεί κέρδιζα τρία δέκατα σε σύγκριση με εκείνον αλλά σε όλη την άλλη πίστα, εκείνος ήταν άνετος και εγώ ακροβατούσα στο όριο και μια πιθανή πτώση. Πάντως ήταν ένας τρομερός αγώνας που τον ευχαριστήθηκα καθώς έκανα το καθήκον μου αλλά δεν μου βγήκε. Δεν πειράζει. Σε κάποιον άλλον αγώνα θα ξαναπροσπαθήσω και ίσως μου βγει!»

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!