Παλικαρίσια νίκη ο Ντοβιτσιόζο στην Αυστρία!

Γιώργος Βαρίνος
Παλικαρίσια νίκη ο Ντοβιτσιόζο στην Αυστρία!
Σε ένα συγκλονιστικό αγώνα ο Ντοβιτσιόζο κατάφερε να κρατηθεί εμπρός από έναν τρομερά επιθετικό Μάρκεζ και πήρε μια παλικαρίσια νίκη στο Red Bull Ring. Στην 3η θέση ο Πεδρόσα και ο Ρόσι μόλις 7ος.

Τι αγώνας ήταν αυτός... Διαφήμιση για το σπορ με μάχες μέχρι την τελευταία στροφή, αλληλοπροσπεράσεις και τρομερό σασπένς.

Ο αγώνας ξεκίνησε με ηλιοφάνεια και καλό καιρό και ευτυχώς, γιατί είχαμε μια μικρή ανταρσία των οδηγών που δεν ήθελαν να τρέξουν με βροχή. Καθώς το Red Bull Ring είναι παλιά πίστα, δεν έχει στις εξόδους διαφυγής αρκετό χώρο ανάμεσα στην πίστα και τους τοίχους που καιροφυλακτούν. Αυτό ήταν το πρόβλημα αρκετών οδηγών στην μεγάλη κατηγορία που δεν ήθελαν να τρέξουν υπό καθεστώς βροχής. Ευτυχώς όμως, ο καιρός τους έκανε το χατήρι και ένας υπέρλαμπρος ήλιος έλαμπε την στιγμή που έσβησαν τα κόκκινα φώτα και είχαμε εκκίνηση.

Ο Μάρκεζ κρατήθηκε πρώτος στην πρώτη στροφή αλλά ο Λορένθο ήταν αυτός που έδειξε από την αρχή πως οι Ducati θα ήταν πολύ δυνατές σήμερα, κάνοντας αμέσως διαφορά από τον 2ο Μάρκεζ. Ο Ρόσι πετάχτηκε 4ος και έδειξε πως μπορούσε να απειλήσει καθώς πέρασε τον Ντόβι που βρισκόταν στην 3η θέση αλλά σύντομα ο Ντοβιτσιόζο τον ξαναπέρασε, που χάρις το μαλακό πίσω ελαστικό του, ήταν πολύ δυνατός.

Για μερικούς γύρους τίποτε δεν άλλαξε με τους Μάρκεζ, Ντοβιτσιόζο και Ρόσι να προσπαθούν να πιάσουν τον Λορένθο που είχε κάνει μια σχετική διαφορά ασφαλείας. Στην 5η θέση ο Ζαρκό ανέβαινε και πλησίασε τον Ρόσι ενώ ο Βινιάλες μετά από ένα λάθος που έκανε, είχε πέσει 6ος. Στην 7η θέση ο Πεδρόσα προσπαθούσε να μην χάσει το γκρουπ των πρώτων.

Καθώς ο αγώνας προχωρούσε και έπεσε ο Τζακ Μίλερ, ο Λορένθο έδειχνε πως έχανε το μομέντουμ που είχε στην αρχή και ο Μάρκεζ ροκάνιζε την διαφορά. Ο Ρόσι έκανε ένα λάθος και έπεσε 7ος και ο Πεδρόσα πέρασε τον βινιάλες, άρχισε να ανεβαίνει περνώντας και τον Ζαρκό. Μόλις ο Μάρκεζ έφτασε τον Λορένθο και προσπάθησε να τον περάσει, ο Ντοβιτσιόζο που καιροφυλακτούσε βρήκε την ευκαιρία και πέρασε εκείνος πρώτος από τρίτος. Και άρχισαν οι μάχες μεταξύ Ντοβιτσιόζο και Μάρκεζ που κράτησαν μέχρι το τέλος.

Ο Λορένθο δεν άντεξε την πίεση του Πεδρόσα, ενώ το γκρουπ Ζαρκό, Βινιάλες και Ρόσι κράτησε τις ίδιες θέσεις, 5, 6 και 7 μέχρι το τέλος.

Στους τελευταίους γύρους ο Πεδρόσα πλησίασε τους 2 πρώτους που προσπερνούσε ο ένας τον άλλον σε κάθε σχεδόν στροφή χαρίζοντας θέαμα, αλλά στην προσπάθειά του να τους φτάσει «τελείωσε» το πίσω του λάστιχο και απλώς έμεινε παρατηρητής της αξέχαστης μάχης των δύο πρώτων.

Ο Μάρκεζ είχε λυσσάξει πίσω από τον Ντόβι και έκανε διάφορα ζογκλερικά γλυστρώντας την μοτοσυκλέτα του και κάνοντας παράτολμες προσπεράσεις δίχως αποτέλεσμα. Έτσι έφτασαν μέχρι την τελευταία στροφή, με τον Ντοβιτσιόζο εμπρός και τον Μάρκεζ κολλημένο στον πίσω τροχό του. Εκεί ο Μάρκεζ τόλμησε το αδύνατο. Βούτηξε από την εσωτερική και δίχως να ακουμπήσουν πέρασε εμπρός, βιάζοντας το προσπέρασμα. Ο Ντόβι όμως τον περίμενε. Ξεκίνησε να φρενάρει νωρίς, δεν ακούμπησαν τυχαία, σήκωσε την μοτοσυκλέτα του και επιτάχυνε, ενώ ακόμα ο Μάρκεζ δεν είχε τελειώσει με την στροφή και ήταν πλαγιασμένος. Αυτό ήταν. Ο Ντοβιτσιόζο πέρασε πρώτος την γραμμή τερματισμού, κερδίζοντας παλικαρίσια έναν πολύ δύσκολο αγώνα με πάρα πολλές μάχες.

Ο Πεδρόσα έμεινε 3ος, ο Λορένθο 4ος άντεξε στην πίεση του Ζαρκό 5ος και οι Βινιάλες με τον Ρόσι τερμάτισαν 6ος και 7ος αντίστοιχα.

Η κατάταξη του αγώνα έχει ως εξής:

Mετά και τον αγώνα στην Αυστρία η βαθμολογία του Πρωταθλήματος έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!