Ιδού το νέο Suzuki Swift Sport

Ιδού το νέο Suzuki Swift Sport

Ιδού το νέο Suzuki Swift Sport

Αυτές είναι οι πρώτες φωτογραφίες της γρήγορης έκδοσης του Swift, η οποία διατηρεί τη φιλοσοφία της προηγούμενης γενιάς και αναμένεται να κοστίζει περίπου το ίδιο. 

Το νέο Suzuki Swift Sport άλλαξε, όμως δεν διαφοροποίησε το χαρακτήρα του και απευθύνεται σε όποιον αναζητά ολοκληρωμένη οδηγική εμπειρία και όχι απόλυτες επιδόσεις. 

Συγκριτικά με την «απλή» έκδοση του Swift, βλέπουμε πως έχει εφοδιαστεί με διαφορετικό body kit, νέες ζάντες αλουμινίου, διαχύτη αέρος στον πίσω προφυλακτήρα και διπλή απόληξη της εξάτμισης, ενώ την «πολεμική» ατμόσφαιρα στο εσωτερικό τη δημιουργούν τα καθίσματα τύπου μπάκετ, ο πίνακας οργάνων, τα πεντάλ αλουμινίου και το σπορ τιμόνι. 

Κάτω από το καπό, συναντάμε τον τούρμπο τετρακύλινδρο 1.4 BoosterJet, κάτι που σημαίνει ότι η φίρμα εγκατέλειψε τον ατμοσφαιρικό κινητήρα των 1.600 κυβικών εκατοστών της προηγούμενης γενιάς. Το νέο μοτέρ το έχουμε γνωρίσει και στο Vitara S, με την απόδοσή του στην περίπτωση του SUV να φτάνει τους 140 ίππους. 

Στο Swift Sport δεν γνωρίζουμε ακόμη αν θα αλλάξει κάτι στην απόδοση, όμως ακόμη κι αν γίνει αυτό, η διαφορά θα είναι μικρή. Πάντως, αν επιβεβαιωθούν οι φήμες που μιλάνε για βάρος κάτω των 900 κιλών, θα έχουμε να κάνουμε με ένα πραγματικά γρήγορο αυτοκίνητο! Περισσότερα νέα για το Swift Sport θα έχουμε στην παρουσίασή του, η οποία θα λάβει χώρα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης σε περίπου ένα μήνα. 

Best of internet