Ο Λεμπ θα δοκιμάσει και στο χώμα το νέο Citreon C3 WRC

Γιώργος Βαρίνος
Ο Λεμπ θα δοκιμάσει και στο χώμα το νέο Citreon C3 WRC
Ο επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας Citroen WRC Υβ Ματόν, ζητά από τον Σεμπάστιαν Λεμπ να δοκιμάσει το C3 WRC της γαλλικής εταιρείας και σε χώμα μετά από την πετυχημένη δοκιμή-επιστροφή του στην άσφαλτο.

Ο εννιά φορές πρωταθλητής Σεμπάστιαν Λεμπ πάντα μαζί με τον «αιώνιο» συνοδηγό του Ντανιέλ Ελενά, είχαν την πρώτη τους γεύση από ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο WRC προδιαγραφών 2017, όταν επανέφεραν δοκίμασαν το C3 WRC στην περιοχή Moselle της Γαλλίας την Τρίτη, πριν από το Ράλι Γερμανίας του επόμενου Σαββατοκύριακου όπως σας είχαμε γράψει εδώ.

Η δοκιμή αυτή έγινε μόνο σε ασφάλτο, αλλά με την Citroen να έχει μην βρίσκεται στο επίπεδο που μας είχε συνηθίσει φέτος, ο Ματόν, ψάχνει να βρει τρόπους ώστε η γαλική εταιρεία να γυρίσει στις νίκες. Έτσι θα βάλει τον 43χρονο πολυπρωταθλητή να δοκιμάσει το C3 WRC σε χωμάτινες ειδικές ώστε να μπορέσουν να το στήσουν όσο καλύτερα γίνεται για το Ράλλυ Γερμανίας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

O ίδιος ο Ματόν αναφέρει: «Θα δούμε αν αυτό είναι δυνατόν καθώς ο Σεμπ είναι πολύ απασχολημένος με το πρόγραμμα RallyCross που συμετέχει με την Peugeot. Ήταν εντυπωσιακός -όπως πάντα- στην άσφαλτο. Αυτά που έκανε την Τρίτη με το αυτοκίνητο, ήταν εντυπωσιακά και βοήθησαν αρκετά για να καταλάβουμε το στήσιμο που χρειάζεται σε βροχερές συνθήκες. Τώρα πρέπει να δούμε την πρόγνωση καιρού για την επόμενη εβδομάδα, για να δούμε αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις ρυθμίσεις που μας πρότεινε. Πάντως τα σχόλιά του είναι πραγματικά ενδιαφέρτα και οι τεχνικές του γνώσεις μας βοηθούν πολύ. Ο Σεμπ έχει μαγική αίσθηση του τι χρειάζεται για να πάει το αυτοκίνητο γρήγορα.»

Φυσικά το ενδιαφέρον βρίσκεται αν θα τρέξει φέτος έστω έναν αγώνα ο Λεμπ με την Citroen, αλλά ο Ματόν, ανέφερε ρητά πως κάτι τέτοιο δεν είναι πιθανό, πριν από το 2018.
Ο έμπειρος όμως Αντρέας Μίκελσεν, θα τρέξει με την ομάδα της Citroen στη Γερμανία, παράλληλα με τους τακτικούς οδηγούς Κρις Μικ και Κρεγκ Μπριν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!