Στους 12 πιο ελκυστικούς εργοδότες η Ford

Gazzetta team
Στους 12 πιο ελκυστικούς εργοδότες η Ford
Σύμφωνα με ετήσια έρευνα φοιτητών, η Ford Motor Company συμπεριλήφθηκε στους 12 πιο ελκυστικούς εργοδότες.

Πάνω από 294 χιλιάδες φοιτητές στη μηχανολογία συμμετείχαν στην ετήσια έρευνα Universum Talent Survey για την ανάδειξη των πιο ελκυστικών εργοδοτών. Ενδιάμεσα σε αυτούς, και πιο συγκεκριμένα, στους πρώτους 12, βρίσκεται και η Ford Motor Company. Η μπλε οβάλ εταιρεία ξεκίνησε τη δράση της το 1903 και έκτοτε μετράει πολλά μοντέλα, με κορυφαίο τη θρυλική Mustang.

Η επιλογή των εργοδοτών από τους φοιτητές έγινε με βάση διάφορα χαρακτηριστικά, όπως το δημιουργικό και δυναμικό περιβάλλον εργασίας, η καινοτομία, τα υψηλά μελλοντικά κέρδη και η υποστήριξη της εξέλιξης, με τη Ford να σκαρφαλώνει θέσεις και να ανεβαίνει στη 12η.

«Αγωνιζόμαστε σταθερά να κάνουμε τη Ford ένα θαυμάσιο χώρο εργασίας και οι ειδικότητες που χρειαζόμαστε γίνονται όλο και πιο ποικίλες. Αυτό το επίτευγμα δείχνει ότι παραμένουμε στο σωστό δρόμο για να προσελκύσουμε τα ταλέντα που χρειαζόμαστε», δήλωσε ο αντιπρόεδρος των Ford Ευρώπης και Μέσης Ανατολής και Αφρικής, Πέτερ Γκόντσελ.

«Η παρουσία ενός εργοδότη σε μία τέτοια λίστα υποδηλώνει πόσο ισχυρός είναι παγκοσμίως και αποδεικνύει τη δύναμή του να προσελκύσει και να κρατήσει στους κόλπους του ταλαντούχα άτομα. Φέτος είδαμε μία πιο ποικίλη λίστα εργοδοτών συμπεριλαμβανομένων νέων βιομηχανιών, όπως το e-commerce, ενώ πιο ''παγιωμένοι'' τομείς, όπως η βιομηχανία ενέργειας, έχουν χάσει έδαφος με αυτή τη νέα γενιά ταλέντων», είπε, από τη μεριά του, ο διευθύνων σύμβουλος του Universum Group, Πέτερ Νιλάντερ.

Έτσι, φαίνεται πως η Ford προσελκύει ακόμα περισσότερο κόσμο, τη στιγμή 201 χιλιάδες εργαζόμενους, σύμφωνα με τα στατιστικά του 2016. Τέλος, να σημειωθεί ότι η Ford ήρθε 42η στην κατάταξη με τα επίδοξα στελέχη επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!