O Λορένθο κατηγορεί την ομάδα

Γιώργος Βαρίνος
O Λορένθο κατηγορεί την ομάδα
Από την 2η θέση στα αζήτητα... Ο Λορένθο δείχνει την ομάδα για την πανωλεθρία που υπέστη και από μια σίγουρη θέση στο βάθρο κατάφερε μόλις να πάρει έναν βαθμό με την 15η που τερμάτισε, καθώς η μοτοσυκλέτα του δεν ήταν έτοιμη την στιγμή που έπρεπε!

Ο Λορένθο στους πρώτους γύρους ήταν μια έκπληξη. Πέρασε στην δεύτερη στροφή τον Μάρκεζ και αμέσως έκανε μια διαφορά ασφαλείας μέχρι η πίστα στον 3ο γύρο να στεγνώσει και τελικά να τον περάσει ο Ρόσι, ακριβώς την στιγμή που έμπαινε στα pits για αλλαγή μοτοσυκλέτας.

Μπήκε και φτάνοντας στο σημείο αλλαγής μοτοσυκλέτας ανακάλυψε πως η μοτοσυκλέτα του δεν ήταν έτοιμη και έπρεπε να περιμένει να την ετοιμάσουν!

Αν και η Ducati προσπάθησε να αντιδράσει στη στρατηγική του Μάρκεζ, καλώντας τον Λορένθο μέσα μόλις 3 στροφές πριν φτάσει στην είσοδο των pits εν τούτοις δεν είχε την μοτοσυκλέτα με σωστές ρυθμίσεις στις αναρτήσεις και ο Λορένθο έπρεπε να περιμένει να ρυθμίσουν κακήν κακώς την μοτοσυκλέτα του, για μισό βρόχινες - μισό στεγνές συνθήκες με αποτέλεσμα η μοτοσυκλέτα να μην μπορεί να οδηγηθεί γρήγορα. Ο ίδιος ο Λορένθο λέει: «Το πρόβλημά μας ήταν η καθυστέρηση στην απόφαση για την προετοιμασία της μοτοσυκλέτας για στεγνές συνθήκες. Η καθυστέρηση αυτή μου στέρησε μια σίγουρη θέση στο βάθρο.Όταν μπήκα στο pit-lane είδα τους μηχανικούς μου πάνω από την μοτοσυκλέτα που θεωρητικά θα πρέπει να ήταν έτοιμη. Ε δεν ήταν. Προσπαθούσαν να αλλάξουν τις ρυθμίσεις της ανάρτησης, βάζοντας ρυθμίσεις για στεγνό ενώ είχε για βρεγμένο αλλά με... σλικ ελαστικά. Τελικά έφυγα με μισορυθμισμένη ανάρτηση και αισθανόμουν την μοτοσυκλέτα λίγο περίεργα. Αργότερα μου είπαν πως είχαν ρύθμιση για μισό-στεγνό, μισό-βρεγμένο, έτσι λογικά δεν μπορούσα να πάω πιο γρήγορα.»

Θύμα της κακής στρατηγικής της ομάδας έπεσε και ο Ντοβιτσιόζο ο οποίος αναγκάστηκε να μείνει έξω για άλλον ένα γύρο, ώστε να προλάβουν να κάνουν τις σωστές ρυθμίσεις στις αναρτήσεις της μοτοσυκλέτας του.

Ο Λορένθο ανέφερε πως αν ο αγώνας γινόταν υπο βροχή, θε είχε την ευκαιρία να κάνει ίσως την πρώτη του νίκη με την Ducati, αλλά όλα πήγαν στραβά και συνέχισε: «Φέτος, έχω κάνει πολλά λάθη αλλά αυτή τη φορά ήταν τα παιδιά που έκαναν ένα λάθος. Πρέπει να το δεχτουν αυτό...»

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!