Eπανεξέταση των κανόνων αλλαγής μοτοσυκλετών ζήτησε ο Εσπαργκαρό

Gazzetta team
Eπανεξέταση των κανόνων αλλαγής μοτοσυκλετών ζήτησε ο Εσπαργκαρό
Για πρώτη φορά κατά την άλλαγή μοτοσυκλετών, είχαμε μια πτώση μέσα στo pit-lane. Έπεσε ο Ιανόνε μετά από λάθος έξοδο του Αλέιξ Εσπαργκαρό. Πρέπει να αλλάξουν οι κανόνες λέει ο Εσπαργκαρό μετά από αυτή την άτυχη στιγμή.

Ο Αλέιξ Εσπαργκαρό ζήτησε συγγνώμη από τον Αντρέα Ιανόνε και ζήτησε την επανεξέταση των κανόνων αλλαγής μοτοσυκλετών στους βρόχινους αγώνες μετά μετά από το περιστατικό στο pit-lane που έγινε κατά την διάρκεια του αγώνα στο Μπρνο και στοίχισε μια πτώση στον Ιανόνε.

Ο Εσπαγκαρό αφού άλλαξε μοτοσυκλέτα βγήκε αμέσως στο pit-lane δίχως να δει πως ερχόταν ο Ιανόνε να αλλάξει και εκείνος μοτοσυκλέτα. Ο Ιταλός τρόμαξε και για να μην συγκρουστούν, μπλόκαρε το μπροστινό του φρένο και έπεσε άτσαλα πάνω στους μηχανικούς του, ευτυχώς δίχως να τραυματιστεί κανείς.

Καθώς ήταν ευθύνη των ανθρώπων της Aprilia που άφησαν τον Εσπαργκαρό να φύγει δίχως να δουν πως ερχόταν ο Ιανόνε, ο αναβάτης της Aprilia δέχθηκε ποινή 3 θέσεων. Ο Αλέιξ Εσπαργκαρό λέει: «Είμαι χαρούμενος που o Αντρέα δεν χτύπησε. Δεν μπορούσα να κάνω τίποτε καθώς δεν έχω καθρέπτες και δεν τον είδα. Ζητάω συγγνώμη και από την ομάδα μου που την έβαλα σε δύσκολη θέση και από την Suzuki και φυσικά από τον Αντρέα που κατά λάθος του προκάλεσα μια πτώση αν και δεν ακουμπήσαμε.».

Ο Εσπαργκαρό είπε ότι ήταν μόνο θέμα χρόνου πριν συμβεί κάποιου είδους σύγκρουση στο pit lane και συνέχισε «Μια μέρα θα συνέβαινε, επειδή κανείς δεν σταματά κατά την διάρκεια της αλλαγής μοτοσυκλέτας. Όταν αλλάζουμε μοτοσυκλέτα, το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να αφήσουμε το συμπλέκτη. Αυτός είναι ένας κανόνας που πρέπει να αλλάξει. Δεν είναι εύκολο να αλλάξουμε αυτόν τον κανόνα, αλλά ειλικρινά είναι δύσκολο να χρειάζεται να περιμένουμε να περάσει κάποιος και στη συνέχεια να ξεκινήσουμε. Καταλαβαίνω ότι πρόκειται για την ασφάλεια, αλλά έτσι θα χάνεται το πλεονέκτημα του οδηγού που βρίσκεται εμπρός (αν περιμένει να περάσει ο πιο πίσω αναβάτης που μπαίνει) και θα δημιουργηθούν άλλα προβλήματα και γκρίνιες. Πρέπει να αλλάξει ο κανονισμός και να γίνει όπως στα SBK με συγκεκριμένο χρόνο αλλαγής και όποιος κάνει πιο γρήγορα να δέχεται ποινή. Έτσι όλοι δεν θα έχουν άγχος να μπουν και να βγουν γρήγορα και όλοι θα ακολουθούν την διαδικασία με στόχο την απόλυτη ασφάλεια. Ξέρω πως δεν είναι εύκολο αλλά πρέπει ο κανονισμός να αλλάξει. Ευτυχώς που δεν υπήρξε σήμερα τραυματισμός. Ζητώ και πάλι συγνώμη από τον Αντρέα.».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!