Ένα «λάθος» χάρισε στον Μάρκεζ την μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του

Γιώργος Βαρίνος
Ένα «λάθος» χάρισε στον Μάρκεζ την μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του
Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος MotoGP Μαρκ Μάρκεζ, παραδέχθηκε ότι η λανθασμένη επιλογή ελαστικών για την εκκίνηση του Τσέχικου Grand Prix ήταν το κλειδί, για την νίκη με την μεγαλύτερη διαφορά από τον δεύτερο στην καριέρα του.

Καθώς ο αγώνας ξεκίνησε με υγρές συνθήκες, ο Μάρκεζ ήταν ο μοναδικός αναβάτης στην πρώτη οκτάδα που επέλεξε το μαλακό πίσω ελαστικό στην σχάρα της εκκίνησης. Από τους πρώτους γύρους φάνηκε πως αυτή ήταν μια πολύ κακή επιλογή καθώς ο πρωταθλητής κατρακύλησε στην 10η θέση πριν από το τέλος του δεύτερου γύρου! Αμέσως πήγε στα pits για να αλλάξει μοτοσυκλέτα με σλικ ελαστικά ρισκάροντας μια πτώση με την πίστα να μην έχει στεγνώσει ούτε στην αγωνιστική γραμμή.

Η κίνηση αυτή ωστόσο κατέληξε σε μια άνευ προηγουμένου σωστή στρατηγική, αφού τα σλικ ελαστικά ήταν 10 δευτερόλεπτα τον γύρο ταχύτερα των βρόχινων και του έδωσαν αμέσως ένα άνετο προβάδισμα περίπου 20 δευτερόλεπτων μετά την αναγκαστική αλλαγή όλων με σλικ!

Ερωτηθείς μετά τον αγώνα, αν η λανθασμένη αρχική επιλογή των ελαστικών του πρόσφερε αυτή την κυρίαρχη νίκη, ο Μάρκεζ παραδέχτηκε ότι είχε σχεδιάσει να μπει στα πιτς στον 4ο ή 5ο γύρο. Ο ίδιος λέει «Οι συνθήκες έμοιαζαν με αυτές της προηγούμενης χρονιάς στην Γερμανία. Έτσι αποφάσισα να βάλω μαλακό πίσω ελαστικό αν και ήμουν ο μόνος από τους γρήγορους οδηγούς που το τόλμησα. Να σας πω την αλήθεια δεν ξέρω γιατί το έκανα. Ήταν μια απόφαση της στιγμής αλλά μόλις ξεκινήσαμε συνειδητοποίησα ότι ήταν ένα λάθος. Είχα πολύ σπινιάρισμα και δεν δυσκολευόμουν στην επιτάχυνση και έχασα πολλές θέσεις. Όταν βγήκα με τα σλικς σχεδόν... έπεσα 3-4 φορές(!) αλλά μόλις ζεστάθηκαν τα ελαστικά καλά άρχισα να έχω καλή αίσθηση. Όταν είδα την πινακίδα να λέει 18 δευτερολέπτα από τον Ντάνι και πως ήμουν στην πρώτη θέση τρελλάθηκα από την χαρά μου. Βγήκε και ο ήλιος και πήγα μια χαλαρή βόλτα μέχρι το τέλος. Μπορώ να σας πω, πως αυτή ήταν η πιό εύκολη νίκη της καριέρας μου.»

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!