Περιοδεύει στην Ευρώπη το ηλιακό Ι.Χ. των 16.000 ευρώ (pics & vid)

Περιοδεύει στην Ευρώπη το ηλιακό Ι.Χ. των 16.000 ευρώ (pics & vid)

Περιοδεύει στην Ευρώπη το ηλιακό Ι.Χ. των 16.000 ευρώ (pics & vid)

To ηλεκτρικό μοντέλο Sion, που αξιοποιεί την ηλιακή ενέργεια, ξεκινά μία περιοδεία σε έξι ευρωπαϊκές χώρες, για να το παρουσιάσουν οι εμπνευστές του σε υποψήφιους επενδυτές.

Ένα πολύ ιδιαίτερο, ηλιακό μοντέλο εξέλιξε η νεοφυής επιχείρηση Sono Motors με έδρα το Μόναχο της Γερμανίας. Οι εμπνευστές του Sion χαρακτηρίζουν το δημιούργημά τους ως «ηλεκτρικό αυτοκίνητο για όλους» και έχουν δίκιο, αν σκεφτούμε ότι το μοντέλο παραγωγής υπολογίζεται ότι θα κοστίζει 16.000 ευρώ χωρίς τη μπαταρία. Ο κάτοχος του ηλεκτρικού μοντέλου με 250 χιλιόμετρα αυτονομία θα έχει τη δυνατότητα να αγοράσει τη μπαταρία με 4.000 ευρώ ή απλά να πληρώνει γιαυτήν μηνιαίες δόσεις.

Η σημαντική ιδιαιτερότητα του Sion επικεντρώνεται στη λειτουργία αυτοφόρτισης «viSono» των μπαταριών του. Στην οροφή, το καπό του κινητήρα και τα πλευρά του αμαξώματος έχουν ενσωματωθεί 330 στοιχεία ηλιακών συλλεκτών, που μπορούν να προσδώσουν στο τετράθυρο αυτοκίνητο τις ηλιόλουστες ημέρες μία επιπρόσθετη αυτονομία της τάξης έως και των 30 χιλιομέτρων. Αξιοσημείωτη είναι και η λειτουργία «biSono», χάρη στην οποία μετατρέπεται το Sion σε κινητό συσσωρευτή ή πάροχο ενέργειας για άλλα ηλεκτρικά οχήματα. Ουσιαστικά, μπορεί να τροφοδοτήσει με ηλεκτρική ενέργεια ένα άλλο ηλεκτροκίνητο μοντέλο, όπως συμβαίνει με τα καλώδια μπαταριών στα συμβατικά μοντέλα.

Το πενταθέσιο Sion θα εφοδιάζεται επίσης από το εργοστάσιο με τα τρία προγράμματα συλλογικής χρήσης των οχημάτων Carsharing, Ridesharing και Powersharing, στα οποία φαίνεται ότι ανήκει το μέλλον. Χάιλαϊτ είναι και το ειδικό φίλτρο αέρα με βρύα, που δεν χρειάζονται περιποίηση και κατακρατούν περίπου το 20% των μικροσκοπικών σωματιδίων σκόνης.

Για να προσελκύσει η νεοφυής Sono Motors ενδιαφερόμενους επενδυτές και να υλοποιήσει το εγχείρημά της, απαιτούνται 5.000 προπαραγγελίες του αυτοκινήτου της. Γιαυτό πραγματοποιεί με το Sion μία περιοδεία σε δώδεκα πόλεις έξι διαφορετικών ευρωπαϊκών χωρών (Γερμανία, Ελβετία, Βέλγιο, Γαλλία, Ολλανδία, Αυστρία). Κρίμα, που δεν θα το δούμε και στην Ελλάδα!

Best of internet