Nέος Επικεφαλής Σχεδίασης στη SKODA

Γιώργος Βαρίνος
Nέος Επικεφαλής Σχεδίασης στη SKODA
Από την 1η Σεπτεμβρίου, ο Όλιβερ Στέφανι, γίνεται υπεύθυνος σχεδίασης στη Skoda. Προηγουμένως, ο 53-χρονος σχεδιαστής, ήταν ο επικεφαλής εξωτερικής σχεδίασης στη Volkswagen.

Ο Όλιβερ Στέφανι σπούδασε design στο Braunschweig University of Art και τo ArtCenter College of Design της Pasadena (Καλιφόρνια). Πολλά μοντέλα της Volkswagen των τελευταίων δέκα χρόνων και αρκετά πρωτότυπα φέρουν την υπογραφή του.

Στην καριέρα του μέχρι σήμερα, ο Όλιβερ Στέφανι έχει αποδείξει τις ικανότητες του σε περισσότερες από μία περιπτώσεις. Ο Όλιβερ Στέφανι ξεκίνησε στη Volkswagen το 2002. Πολλά αυτοκίνητα παραγωγής Volkswagen της τελευταίας δεκαετίας και πολυάριθμα πρωτότυπα οχήματα φέρουν την υπογραφή του. Έπαιξε κρίσιμο ρόλο στην εξέλιξη των μοντέλων up!, Polo, Jetta, Tiguan και του σημερινού Golf, καθώς και της οικογένειας των ηλεκτρικών πρωτότυπων ID. Επιπλέον, εργάστηκε στο Design Center Europe στο Sitges (Ισπανία) για τρία χρόνια.
“Τα τελευταία χρόνια, η σχεδίαση της SKODA έχει εξελιχθεί τρομερά. Πρόσφατα μάλιστα μεταφέραμε τη νέα και εκφραστική σχεδιαστική γλώσσα στα SUV μοντέλα μας”, δήλωσε ο CEO της SKODA , Μπέρναρντ Μάγιερ, και συνέχισε: “Τώρα, ο Όλιβερ Στέφανι θα δώσει το έναυσμα για το επόμενο στάδιο εξέλιξης. Θα σχεδιάζει τα αυτοκίνητά μας στοχεύοντας σε ακόμα μεγαλύτερη συναισθηματική απήχηση και θα τα οδηγήσει στην εποχή της ψηφιοποίησης και του εξηλεκτρισμού της παραγωγής. Ο Όλιβερ Στέφανι έχει τεράστιες δημιουργικές δυνατότητες. Ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί του.”
Σύμφωνα με τον Κρίστιαν Στρούμπε, Μέλος Δ.Σ. της SKODA , στον τομέα Τεχνικής Εξέλιξης, ο Όλιβερ Στέφανι αντιπροσωπεύει την τέλεια επιλογή. “Είμαι πεπεισμένος ότι ο Όλιβερ Στέφανι θα συνεχίσει σταθερά την εξέλιξη της νέας σχεδιαστικής γλώσσας της SKODA , προάγοντάς την με επιτυχία στο επόμενο επίπεδο. Χάρη στις γνώσεις και τις ικανότητές του θα ικανοποιήσει τους πελάτες με τα μελλοντικά μοντέλα SKODA. Είναι ο πλέον κατάλληλος για τη μάρκα SKODA .”

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!