Συζητήσεις Toro Rosso με Honda για κινητήρες

Gazzetta team
Συζητήσεις Toro Rosso με Honda για κινητήρες
Συζητήσεις με τη Honda έχει η Toro Rosso για το ενδεχόμενο να προμηθευτεί τους κινητήρες των Ιαπώνων από το 2018.

Μετά την ακύρωση του... deal με τη Sauber, η Honda αναζητεί άλλη ομάδα για να δώσει τους κινητήρες της, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη McLaren να προμηθευτεί τα μοτέρ της Renault. Όλα γίνονται για χάρη της ομάδας του Γουόκινγκ, με τους Ιάπωνες να προσπαθούν να εξασφαλίσουν το μέλλον τους στη Formula1, όμως βάσει συμβολαίων είναι όλες οι πόρτες κλειστές.

Ωστόσο, βρίσκονται σε συζητήσεις με την Toro Rosso, η οποία έχει συμβόλαιο με τους Γάλλους για το 2018. Μάλιστα, ο γενικός διευθυντής της Honda στο τμήμα των μηχανοκίνητων σπορ, Μασάσι Γιαμαμότο, είχε συνάντηση με τον Χέλμουτ Μάρκο, αφού η STR βρίσκεται στα χέρια της Red Bull.

«Μιλάμε με ομάδες για να δούμε αν υπάρχει ευκαιρία να έχουμε έναν πελάτη για την παροχή κινητήρων. Το σχέδιο είναι να το πετύχουμε αυτό για την επόμενη χρονιά, αν και θα είναι δύσκολο. Θέλουμε να συνεχίσουμε με τη McLaren και μετά να έχουμε επιπλέον ομάδα για το 2019», δήλωσε ο Γιαμαμότο στην ιστοσελίδα motorsport.com.

Βέβαια, η McLaren έχει ξεκαθαρίσει πως θα αποφασίσει για τους κινητήρες τον Σεπτέμβριο, κάτι που σημαίνει ότι τον επόμενο μήνα αναμένεται να έχουμε εξελίξεις, τη στιγμή που οι Ferrari και Mercedes έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να αλλάξουν τα υπάρχοντα συμβόλαια, με τη Scuderia να κάνει νέο... deal με τη Sauber.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!