Έχει ακόμα αμφιβολίες ο Κούμπιτσα

Gazzetta team
Έχει ακόμα αμφιβολίες ο Κούμπιτσα
Ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις και στις δοκιμές εξέλιξης της Ουγγαρίας, όμως εξακολουθεί να έχει αμφιβολίες για το επόμενο βήμα.

Μπορεί να έχει δείξει ότι βρίσκεται σε πολύ καλή φυσική κατάσταση, μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε το 2011, μπορεί να ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις της FIA να βγει από το μονοθέσιο μέσα σε πέντε δεύτερα σε επείγουσα κατάσταση, μπορεί να έχει δηλώσει έτοιμος για τη μεγάλη επιστροφή του στη Formula1, αλλά ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα εξακολουθεί να έχει αμφιβολίες για το επόμενο βήμα.

Ο Πολωνός άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις και με την RS17, καθώς στις προηγούμενες δοκιμές έτρεξε με μονοθέσιο του 2012, ώστε να είναι οι πρώτες του δοκιμές με αυτό του 2017. Πλέον, είναι στο χέρι της Renault να αποφασίσει αν θα τον εντάξει ξανά στο δυναμικό της για το 2018, με τον 32χρονο να γράφει τέταρτο χρόνο στις δοκιμές εξέλιξης του Ουγγαρόρινγκ με 1:18.572.

Ο Κούμπιτσα ήταν 1.448 πιο αργός από τον πρωτοπόρο Σεμπάστιαν Φέτελ, ενώ ο χρόνος απείχε μόλις 157 χιλιοστά από αυτόν που σημείωσε ο Τζόλιον Πάλμερ στις κατατακτήριες δοκιμές. Βέβαια, ο χρόνος του Βρετανού έγινε με την πολύ μαλακή γόμα, ενώ ο Κούμπιτσα χρησιμοποίησε την πάρα πολύ μαλακή.

Βέβαια, και με την κόκκινη γόμα ο Πολωνός δεν ήταν πολύ πιο αργός, αφού απείχε μισό δεύτερο από τον πιλότο που θα αντικαστήσει στην ομάδα του Ένστοουν. Αποτελέσματα, που μόνο ικανοποιητικά μπορούν να χαρακτηριστούν, με δεδομένο ότι έχει να μπει σε μονοθέσιο της F1 έξι χρόνια. «Είναι πολύ νωρίς να πω ποιο θα είναι το επόμενο βήμα.

Προς το παρόν, χρωστάω ένα μεγάλω ευχαριστώ σε όλους στη Renault, που έκαναν να γίνουν αυτές οι δοκιμές. Θα ήθελα περισσότερες ευκαιρίες. Πρέπει να περιμένουμε και να δούμε. Ήταν φανταστικό συναίσθημα που ήμουν στην RS17 και επίσης ήταν εκπληκτικό που είδα τόσους πολλούς οπαδούς να έρχονται εδώ για να με δουν στην πίστα, γι' αυτό σας ευχαριστώ όλους.

Ήταν ένα απίστευτο ταξίδι σε αυτό το σημείο, όπου έχω απαντήσει πολλά ερωτήματα στον εαυτό μου. Έμαθα πολλά για την τελευταία γενιά του μονοθεσίου, καθώς υπάρχουν πολλές διαφορές, όπως είναι λογικό, μεταξύ αυτού και των μονοθεσίων που έχω οδηγήσει στο παρελθόν. Τώρα είναι πιο φαρδύ από το παρελθόν.

Μπόρεσα να δουλέψω μέσω του προγράμματος της ομάδας και νομίζω ότι κάναμε καλή πρόοδο», δήλωσε ο Κούμπιτσα, μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών της Ουγγαρίας. Έτσι, μένει να δούμε την απόφαση της Renault, αφού είχε θέσει αυτές τις δοκιμές ως... τελικό για να κρίνουν αν θα δώσουν τη θέση ή όχι στον Κούμπιτσα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!