Βιετνάμ αντί Μαλαισίας στη Formula1;

Gazzetta team
Βιετνάμ αντί Μαλαισίας στη Formula1;
Σύμφωνα με δημοσίευμα, η Liberty Media τσεκάρει το ενδεχόμενο αγώνα Formula1 στο Βιετνάμ, με σκοπό να πάρει τη θέση της Μαλαισίας.

Παρελθόν θα αποτελέσει η Μαλαισία από το καλεντάρι της Formula1, καθώς φέτος θα διεξαχθεί ο τελευταίος αγώνας στη Σεπάνγκ, όπως έχουν ανακοινώσει οι διοργανωτές. Αντ' αυτού στο αγωνιστικό πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς υπάρχουν δύο επιστροφές, των Γαλλίας και Γερμανίας, ώστε να έχουμε 21 αγώνες.

Ωστόσο, αυτό δεν εμποδίζει τη νέα ηγεσία του σπορ, τη Liberty Media, να φέρει στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού νέες τοποθεσίες. Όπως αναφέρει η εφημερίδα The Sun, οι Αμερικανοί ερευνούν το πλάνο για Γκραν Πρι στο Βιετνάμ και στην πόλη Χο Τσι Μινχ. Μάλιστα, τονίζεται ότι ο Τσέις Κάρεϊ είναι ανοιχτός σ' ένα τέτοιο ενδεχόμενο και πως έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για να γίνει κάτι τέτοιο στο μέλλον τα επόμενο χρόνια.

Επίσης, αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, παράλληλα με τις συζητήσεις, πολλοί χορηγοί, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και η Heineken, θέλουν να αυξήσουν τις μετοχές τους στην αγορά της Ασίας και του Ειρηνικού, ώστε να ενδιαφέρονται να μπουν ως σπόνσορες στο εν λόγω GP.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι είχε κάνει μία προσέγγιση και ο Μπέρνι Έκλεστοουν, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, αλλά είχε απορρίψει το ενδεχόμενο για αγώνα στο Βιετνάμ επειδή η χώρα δεν έχει ιστορία στους αγώνες.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι το Βιετνάμ άνοιξε μόλις πέρυσι την πρώτη του επαγγελματική πίστα, ενώ υπενθυμίζουμε ότι το πλάνο των Αμερικανών είναι να έχουμε 25 αγώνες μέσα στη σεζόν, ώστε να μην αποτελεί έκπληξη η προσθήκη μίας ακόμα τοποθεσίας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!