Ξεκίνησαν για αγώνα, πήγαν για βρούβες (vid)

Πέτρος Πιτσίνης
Ξεκίνησαν για αγώνα, πήγαν για βρούβες (vid)
Το πιο απίθανο περιστατικό του ράλι Φιλανδίας συνέβη στην ειδική διαδρομή 15, όπου 16 αυτοκίνητα είχαν έξοδο στην ίδια ακριβώς στροφή.

Τύφλα να έχουν όλες οι εταιρείες οδικής βοήθειας, εμπρός στους θεατές της 15ης ειδικής διαδρομής Paijala στο ράλι Φιλανδίας. Όσοι βρέθηκαν σε αυτή το περασμένο Σάββατο 29 Ιουλίου, δεν σταμάτησαν ούτε ένα λεπτό να διασώζουν πληρώματα και να σπρώχνουν αυτοκίνητα, ώστε να μην βρεθούν στο ένα πάνω στο άλλο.

Μια και μόνη στροφή αποτέλεσε γκιλοτίνα για 16 συμμετοχές, που είχαν έξοδο και δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν, ενώ τρία αγωνιστικά κατάφεραν, στην κόψη του ξυραφιού, να γλιτώσουν την έξοδο τελευταία στιγμή. Συνολικά δηλαδή 19 αυτοκίνητα έγιναν θύματα μιας και μόνη στροφής, με πιο διάσημο εξ αυτών τον Ντάνι Σόρντο με Hyundai i20.

Η ειδική αυτή, που είναι εξαιρετικά γρήγορη και με δεκάδες διασταυρώσεις στο μήκος των 22,6 χιλιομέτρων της, δοκίμασε όχι τις ικανότητες των πληρωμάτων στην οδήγηση, αλλά στην πλοήγηση. Φαίνεται όμως πως οι αλλεπάλληλες στροφές σε συνδυασμό με τις διασταυρώσεις, κέρδισαν την παρτίδα των εξόδων με μεγάλη διαφορά.

Ευτυχώς για τους θεατές, ο αριθμός τους συνεχώς αυξανόταν, καθώς με κάθε έξοδο αυτοκινήτου δύο επιπλέον προστίθεντο, κάτι που ίσως ξεκούρασε αρκετούς από τη βάσανο των συνεχών διασώσεων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!