Ηλεκτρικές οι Maserati από το 2019

Gazzetta team
Ηλεκτρικές οι Maserati από το 2019
Ηλεκτρικά θα γίνουν τα μοντέλα της Maserati από το 2019 στο πλαίσιο της ώθησης προς τα ηλεκτρικά οχήματα από τη FCA, ξεκινώντας με την Alfieri.

Η Fiat Chrysler Automobiles έχει αρχίσει να σκέφτεται τα ηλεκτρικά μοντέλα και στο πλαίσιο αυτό θα γίνει η αρχή από τη Maserati το 2019. Όπως ανακοίνωσε ο Σέρτζιο Μαρκιόνε σε συνέντευξη Τύπου, η εκ των εταιρειών της FCA θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος των ηλεκτρικών οχημάτων της, που θα πλαισιώνουν τη μισή γκάμα της μέχρι το 2022.

Όσον αφορά το μοντέλο, το οποίο θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό, θα βασίζεται στην Alfieri, η οποία έκανε το ντεμπούτο της στη Γενεύη το 2014, και θα έρθει το 2020. Βέβαια, ο δρόμος προς τον εξηλεκτριμό θα αρχίσει από το 2019, καθώς θα μετατραπούν σε υβριδικά πολλά από τα τωρινά μοντέλα, ώστε την επόμενη χρονιά να έχουμε την πρώτη πλήρως ηλεκτρική Maserati.

Μάλιστα, η FCA θα μπορούσε να το κάνει αυτό και πιο νωρίς, αλλά δίστασε. «Ήμασταν απρόθυμοι να αγκαλιάσουμε αυτόν τον δρόμο πριν τον δούμε πιο καθαρά», πρόσθεσε ο Μαρκιόνε. Τέλος, να σημειωθεί ότι ο 65χρονος ηγέτης της FCA δε θα είναι παρών, όταν θα βγει η πρώτη ηλεκτρική Maserati, αφού έχει ανακοινώσει ότι θα αποσυρθεί από τα ηνία στα τέλη του 2019.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!