Νευρικός, αγχωμένος και τρομαγμένος ο ντι Ρέστα

Gazzetta team
Νευρικός, αγχωμένος και τρομαγμένος ο ντι Ρέστα
Ο Πολ ντι Ρέστα αποκάλυψε πως ήταν νευρικός, αγχωμένος και τρομαγμένος, όταν μπήκε στο τιμόνι της Williams εντελώς ξαφνικά.

Από τις αναλύσεις για λογαριασμό του Sky Sports, ο Πολ ντι Ρέστα βρέθηκε ξαφνικά σε μονοθέσιο, αφού είναι ο αναπληρωματικός πιλότος της Williams και κλήθηκε να αντικαταστήσει τον άρρωστο Φελίπε Μάσα. Ο Σκωτσέζος μπήκε κατευθείαν στα... βαθιά, γι' αυτό κι ένιωθε νευρικός, αγχωμένος και τρομαγμένος, όταν μπήκε εντελώς ξαφνικά στο μονοθέσιο της ομάδας του Γκρόουβ.

Κάτι που παραδέχτηκε στις δηλώσεις του, στις οποίες αναφέρθηκε στην προσπάθειά του στις κατατακτήριες δοκιμές της Ουγγαρίας. «Δε θα πω ψέματα, ήμουν νευρικός, αγχωμένος και τρομαγμένος, όταν μπήκα στο μονοθέσιο το πρωί. Δεν έχω οδηγήσει ένα από αυτά τα μονοθέσια για 3,5 χρόνια, εκτός από τους δέκα γύρους που έκανα με μονοθέσιο του 2014.

Μετά σε πετάνε στις κατατακτήριες δοκιμές, που είναι πιο βαθιά κι από... βαθιά. Είναι σαν να σε πετάνε από έναν γκρεμό. Ένιωσα αρκετά γρήγορα πολύ άνετα. Όταν έφυγα από το όριο των πιτς, βελτιωνόμουν κατά μισό δευτερόλεπτο ανά γύρο. Η ομάδα με προετοίμασε όσο το δυνατόν καλύτερα σε 1,5 ώρα.

Ήμουν πολύ ασφαλής στις στροφές υψηλών ταχυτήτων, στις εξόδους και δε χρησιμοποίησα τα πίσω ελαστικά, όπως έπρεπε. Μπήκα σ' έναν λογικό ρυθμό, αλλά φρέναρα λίγο πιο νωρίς. Εξίσου το μονοθέσιο περιστρεφόταν λίγο πιο γρήγορα για μένα σε κάποιες στροφές, οπότε δεν πήρα αρκετά από αυτό.

Ακόμα και η πεταλούδα του γκαζιού είναι πιο μακριά απ' ό,τι έχω συνηθίσει (στο DTM)», ανέφερε ο άλλοτε πιλότος της Force India και νικητής του DTM. Τέλος, να σημειωθεί ότι ο ντι Ρέστα θα εκκινήσει από τη 19η θέση, ώστε φτάσει τις 59 εκκινήσεις σε Γκραν Πρι της F1. Το καλύτερο αποτέλεσμά του επί ουγγρικού εδάφους ήταν η έβδομη θέση το 2011, ενώ στην καριέρα του είναι η τέταρτη θέση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!