Αφεντικά οι Ferrari στην Ουγγαρία

Πέτρος Πιτσίνης
Αφεντικά οι Ferrari στην Ουγγαρία
Μετά την απόλυτη επικράτηση του Ρικιάρντο την Παρασκευή, η τρίτη περίοδος δοκιμών ήταν υπόθεση των Ferrari, με έναν εξαιρετικό χρόνο του Φέτελ.

Ο Γερμανός πιλότος της Ferrari άφησε τους πάντες με την απορία «μα πως το έκανε;», καθώς ο χρόνος του ήταν χαμηλότερος κατά περίπου 0,5’’ από του συναθλητή του Ραϊκόνεν και 0,9’’ από του Μπότας, που έκλεισαν την τριάδα. Ταυτόχρονα, έγινε ο κάτοχος του νέου ρεκόρ πίστας.

Ο Χάμιλτον ήταν μόλις πέμπτος στη λίστα των ταχύτερων γύρων του FP3, με τον Φερστάπεν να σώζει την παρτίδα για την Red Bull, καθώς περίπου στο μέσο της περιόδου ο έτερος οδηγός της αυστριακής ομάδας και χθεσινός πρωτοπόρος, ο Ρικιάρντο, είδε την RB13 να παθαίνει black out.

Ο χρόνος που είχε καταφέρει μέχρι εκείνη τη στιγμή ο Αυστραλός ήταν ικανός να τον φέρει στην 8η θέση, με τους Χούλκενμπεργκ (Renault) και Φαντόρν (McLaren), να του κουνάνε το μαντήλι από την 7η και 6η θέση αντίστοιχα.

Δεν θα μπορούσαμε φυσικά να μην εξάρουμε την απόδοση τόσο της McLaren, όσο και της Renault, που δείχνουν να ξυπνούν από το λήθαργο του πρώτου μισού του πρωταθλήματος και να αφήνουν υποσχέσεις για σημαντικές ανακατατάξεις μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα.

Ατυχία για την Williams, που λόγω μιας αδιαθεσίας του Μάσα δεν ευτύχησε να δει τα μονοθέσιά της σε καλύτερες θέσεις από τις 17 και 18, σχεδόν ουραγούς. Ευτυχώς δηλαδή που υπάρχουν και οι Sauber. Ο Βραζιλιάνος ολοκλήρωσε μόλις 12 γύρους στο FP3, νοιώθοντας και πάλι άσχημα, ενώ την ίδια στιγμή η Williams έχει stand by τον Πολ Ντι Ρέστα, ως αντικαταστάτη του Μάσα.

Η κακή χθεσινή ημέρα συνεχίστηκε και σήμερα για τις Haas, που επίσης έμειναν στα τάρταρα, με τον Grosjean να παλεύει και πάλι για ισορροπία, όπως φάνηκε και από το τετ α κε -το μοναδικό στην περίοδο αυτή- που είχε περίπου στο μέσον της διαδικασίας.

Η δράση συνεχίζεται σήμερα Σάββατο 29 Ιουλίου με τις κατατακτήριες στις 15:00, στις οποίες όπως όλα δείχνουν η Ferrari θα έχει το πάνω χέρι, εκτός αν από τα καπέλα των Merc και Red Bull βγουν απροσδόκητοι «λαγοί».

Γκραν Πρι Ουγγαρίας, αποτελέσματα FP3

1 Φέτελ Ferrari 1:17.017

2 Ραϊκόνεν Ferrari 1:17.492

3 Μπότας Mercedes 1:17.914

4 Φερστάπεν Red Bull 1:18.194

5 Χάμιλτον Mercedes 1:18.434

6 Φαντόρν McLaren 1:18.638

7 Χούλκενμπεργκ Renault 1:18.699

8 Ρικιάρντο Red Bull 1:18.714

9 Αλόνσο McLaren 1:18.884

10 Πάλμερ Renault 1:18.956

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!