Πάρτι Ρικιάρντο στο Ουγκαρόρινγκ

Πέτρος Πιτσίνης
Πάρτι Ρικιάρντο στο Ουγκαρόρινγκ
Φαίνεται ότι οι αεροδυναμικές βελτιώσεις της RB13 απέδωσαν στην Ουγγαρία και έτσι ο Αυστραλός πιλότος της Red Bull επικράτησε και στη δεύτερη περίοδο δοκιμών.

Γρήγορο Στοίχημα σε Καλύτερες Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις (21+)!

Επανάληψη του ταχύτερου χρόνου και στο FP2 από τον Ρικιάρντο, που δείχνει ότι στη Red Bull έχουν βρει τη σωστή αεροδυναμική συνταγή για τα δεδομένα της πολύ απαιτητικής πίστας στο γκραν πρι της Ουγγαρίας.

Για μια ακόμα φορά σήμερα, Παρασκευή 28 Ιουλίου, ο Αυστραλός πιλότος δεν επέτρεψε σε κανένα να αμφισβητήσει την ανωτερότητά του, παρότι οι 6 πρώτοι οδηγοί είχαν διαφορά μεταξύ τους μόλις μισό δευτερόλεπτο.

Όπως και στην πρώτη περίοδο δοκιμών, πίσω από τον Ρικιάρντο βρέθηκε μια Ferrari, αυτή τη φορά όμως όχι με οδηγό τον Ραϊκόνεν, αλλά τον Φέτελ. Ο Γερμανός έδειξε ικανός να μην αφήσει τον Χάμιλτον να τον προσπεράσει στη μάχη του τίτλου, στην οποία τους χωρίζει μόλις ένας βαθμός, παρότι τα στατιστικά νικών στο Ουγκαρόρινγκ ευνοούν τον Βρετανό.

Πολύ καλή ήταν η εμφάνιση της Renault, με τον Χούλκενπμεργκ βασικά, καθώς ο Πάλμερ δεν άντεξε και για μια ακόμα φορά κάρφωσε το μονοθέσιο του στον τοίχο. Τελικά ο Βρετανός πρέπει να εργάζεται για τον Κούμπιτσα. Εξαιρετική ήταν και η επίδοση της McLaren, με τον Αλόνσο να πραγματοποιεί τον 8ο ταχύτερο χρόνο και τον Φαντόρν το 10ο, εμπρός από τους περισσότερους ανταγωνιστές τους.

Φυσικά δεν έλειψαν για μια ακόμα φορά τα αρκετά τετ α κε και οι έξοδοι από την πίστα, με τον Μάσα να δίνει ρεσιτάλ σχετικά. Η πίστα της Ουγγαρίας είναι πολύ απαιτητική στις αλλαγές κατεύθυνσης και, με τα νέα φαρδύτερα ελαστικά φέτος, η απώλεια πρόσφυσης απότομη και με περισσότερα χιλιόμετρα.

Εκτός του Πάλμερ, στη δεύτερη περίοδο δοκιμών και ο Βερλάιν κατάφερε να ισοπεδώσει την Sauber, καθώς είχε μια άσχημη έξοδο στην 11η στροφή. Μάλιστα μεταφέρθηκε και για ιατρικές εξετάσεις, οι οποίες όμως δεν έδειξαν το παραμικρό πρόβλημα.

Γκραν Πρι Ουγγαρίας, αποτελέσματα FP2

1 Ρικιάρντο Red Bull 1:18.455

2 Φέτελ Ferrari 1:18.638

3 Μπότας Mercedes 1:18.656

4 Ραϊκόνεν Ferrari 1:18.755

5 Χάμιλτον Mercedes 1:18.779

6 Φερστάπεν Red Bull 1:18.951

7 Χούλκενμπεργκ Renault 1:19.714

8 Αλόνσο McLaren 1:19.815

9 Σάινθ Toro Rosso 1:19.834

10 Φαντόρν McLaren 1:19.909

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!