Ακύρωσε το deal με Honda, συνεχίζει με Ferrari η Sauber

Gazzetta team
Ακύρωσε το deal με Honda, συνεχίζει με Ferrari η Sauber
Η Sauber ανακοίνωσε ότι δε θα ενωθούν οι δρόμοι της με τη Honda και πως θα συνεχίσει την πολυετή συνεργασία της με τη Ferrari. Κλείνουν οι πόρτες για McLaren.

Τα προβλήματα της Honda φαίνεται πως οδήγησαν τη Sauber στο να αλλάξει την απόφασή της για την παροχή κινητήρων από τους Ιάπωνες. Η ελβετική ομάδα είχε ανακοινώσει τη συμφωνία των δύο πλευρών τον περασμένο Απρίλιο, όμως μερικούς μήνες μετά άλλαξε την απόφασή της και γνωστοποίησε ότι δε θα ενωθούν οι δρόμοι τους.

«Είναι πολύ δυστυχές που πρέπει να μη συνεχίσουμε την προγραμματισμένη συνεργασία με τη Honda. Ωστόσο, η απόφαση λήφθηκε για στρατηγικούς λόγους, έχοντας στο μυαλό τον καλύτερο σκοπό για το μέλλον της Sauber», δήλωσε το νέο αφεντικό της Sauber, Φρεντερίκ Βασέρ. Από τη μεριά της, η Honda αιτιολόγησε το πρόωρο... διαζύγιο ως διαφωνία στη μελλοντική κατεύθυνση μεταξύ των δύο πλευρών.

«Το πρότζεκτ ακυρώθηκε λόγω διαφορών στη μελλοντική κατεύθυνση μεταξύ Honda και Sauber, που αναγνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για την παροχή μονάδων ισχύος», είπε ο γενικός διευθυντής του τμήματος των μηχανοκίνητων σπορ της Honda, Μασάσι Γιαμαμότο.

Πολυετές με τη Ferrari

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, λοιπόν, στο Χίνβιλ δεν άργησαν να βρουν τον νέο συνεργάτη τους. Για την ακρίβεια, δεν είναι νέος, αφού πρόκειται για τη Ferrari, με την οποία συνεργάζονται από το 1997.

Οι Ελβετοί είδαν πως δεν είχαν και πολλές επιλογές, ώστε να επιλέξουν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους με τη Scuderia για πολλά χρόνια ακόμα. Μάλιστα, η νέα συμφωνία προβλέπει χρήση του υπάρχοντος κινητήρα και όχι της προηγούμενης χρονιάς, όπως γίνεται φέτος.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που επιβεβαιώνω ότι θα συνεχίσουμε τη δουλειά με τη Ferrari στο να μας προμηθεύει κινητήρες, μετά από μία πολυετή συμφωνία». Άλλωστε, με τους κινητήρες της Scuderia έχουν έρθει τα δύο καλύτερα αποτελέσματα της Sauber, που είναι δύο δεύτερες θέσεις το 2012.

Κλείνουν οι πόρτες για McLaren

Με αυτόν τον τρόπο, κλείνουν οι πόρτες για τη McLaren. Μπορεί η ομάδα του Γουόκινγκ να βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό σε συζητήσεις με τη Mercedes, όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα. Τα «ασημί βέλη» ήδη προμηθεύουν τρεις ομάδες, τη δική τους και τις Williams, Force India, που δε σκοπεύουν να αλλάξουν προμηθευτή κινητήρων.

Το ίδιο ισχύει και για τη Ferrari, που δίνει τα μοτέρ της και στις Sauber, Haas, ενώ η Renault έχει τις Red Bull και Toro Rosso. Με δεδομένο ότι ο κάθε κατασκευαστής δεν μπορεί να παρέχει τους κινητήρες του σε πάνω από τρεις ομάδες, η McLaren μένει αναγκαστικά με τη Honda για μία ακόμη χρονιά.

Εκτός κι αν η Toro Rosso αποφασίσει να αλλάξει και να προμηθεύεται κινητήρες από τους Ιάπωνες. Τότε θα μείνει διαθέσιμη η Renault για μία ομάδα ακόμη, αλλά και πάλι φαντάζει δύσκολο ένε τέτοιο σενάριο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!