Οικονομική... ανάσα για Hyundai, KIA στην Ελλάδα

Gazzetta team
Οικονομική... ανάσα για Hyundai, KIA στην Ελλάδα
Οικονομική... ανάσα πήρε η εταιρεία που εκπροσωπεί τις Hyundai και KIA στην Ελλάδα, αφού επικυρώθηκε η συμφωνία εξυγίανσης.

Απόφαση που δίνει τεράστια οικονομική... ανάσα στον Όμιλο «Π&Ρ Δάβαρη» έλαβε το Πολυμελές Πρωτοδοκείο Αθηνών. Αυτή αφορά την εξυγίανση των «Hyundai Ελλάς» και «Autodeal», που ανήκουν στον εν λόγω Όμιλο και εκπροσωπούν τις Hyundai και ΚΙΑ, αντίστοιχα, στην Ελλάδα.

Η αγωνία για τους εργαζόμενους στις εταιρείες ήταν μεγάλη, όμως με την εν λόγω απόφαση έλαβε τέλος, αφού εξασφαλίστηκε το μέλλον τους. Τι προβλέπει η συγκεκριμένη συμφωνία; Κούρεμα δανείων, χορήγηση νέου τραπεζικού δανεισμού και Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου.

Αυτή θα γίνει από τον Όμιλο «Θ. Βασιλάκης», που θα έχει πλέον στην κατοχή του και το 70% του Ομίλου «Π&Ρ Δάβαρη». Το υπόλοιπο 30% θα παραμείνει στα χέρια του Π. Δάβαρη, αλλά θα μπει ως ενέχυρο από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες.

Όσο για τις κτιριακές εγκαταστάσεις, θα τις διατηρήσουν και θα τις θέσουν σε δημοπρασία οι τράπεζες, ενώ όλο το έμψυχο δυναμικό θα μεταφερθεί στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου «Θ. Βασιλάκης», που βρίσκονται στη Νέα Κηφισιά. Έτσι, λοιπόν, θα ρυθμιστεί ένας δανεισμός ύψους περίπου 102 εκατομμυρίων ευρώ, τη στιγμή που στο άμεσο μέλλον θα μπουν και χρήματα στο ταμείο.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η εν λόγω εξέλιξη είναι ευχάριστη και για τους πελάτες, που έχουν στην ιδιοκτησία τους αυτοκίνητα των δύο εταιρειών, όσον αφορά τις υπηρεσίες που παρέχονται, όπως τα σέρβις, οι εγγυήσεις και τα ανταλλακτικά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!