Ποια μάρκα πολυτελείας κατάργησε τα δερμάτινα καθίσματα;

Πέτρος Πιτσίνης
Ποια μάρκα πολυτελείας κατάργησε τα δερμάτινα καθίσματα;
Όλο και περισσότεροι συνάνθρωποί μας αντιτίθενται στη σφαγή ζώων και έτσι η Tesla αποφάσισε να μην συμβάλλει σε αυτή, με δερμάτινες επενδύσεις στα μοντέλα της.

Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla δεν είναι η μόνη που σκέφτεται την κατάργηση των δερμάτινων επενδύσεων από τα μοντέλα της. Είναι όμως η πρώτη που το έκανε, προσφέροντας εναλλακτικά συνθετικά «δέρματα».

Ήδη, ακόμα και παραδοσιακές μάρκες πολυτελών αυτοκινήτων όπως η βρετανική Bentley και η Range Rover –μάλιστα στο νέο της Velar θα υπάρχει και έκδοση χωρίς ίχνος δέρματος στο εσωτερικό- πειραματίζονται με νέας τεχνολογίας φυσικά υλικά, που μπορούν να υποκαταστήσουν τόσο σε αισθητική αρτιότητα, όσο επίσης σε υφή και αντοχή το δέρμα της αγελάδας –καθώς αυτό κατά κόρον χρησιμοποιείται στην κατασκευή δερμάτινων καθισμάτων και επενδύσεων στα αυτοκίνητα.

Ο λόγος δεν είναι μόνο το γεγονός ότι η σφαγή των ζώων βρίσκει ολοένα και περισσότερους πολέμιους ειδικά στις νεότερες γενιές, αλλά και τ ότι η εκτροφή δισεκατομμυρίων βοοειδών σε ολόκληρο τον κόσμο και ειδικά στις ΗΠΑ, εκλύει στην ατμόσφαιρα τεράστιες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα, που ξεπερνά αυτές των αυτοκινήτων.

Ζωοφιλικοί λοιπόν αλλά και περιβαλλοντικοί λόγοι, οδήγησαν την Tesla στην απόφαση αυτή. Προσωπικά μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους, καθώς, όπως έχει αποδειχτεί και στην πράξη, σε σχέση με καλής ποιότητας υφάσματα στα καθίσματα, το δέρμα είναι πολύ λιγότερο πρακτικό. Θερμαίνεται πολύ το καλοκαίρι, παγώνει εύκολα το χειμώνα και, παρότι θεωρείται πολυτελές, όταν φθαρεί δείχνει πολύ άσχημο.

Αντίθετα, πολλά ανακυκλώσιμα υλικά, όταν είναι σωστά συνδυασμένα όπως για παράδειγμα στο εσωτερικό της BMW i3, δείχνουν αρκετά ποιοτικά και ταυτόχρονα επιβαρύνουν ελάχιστα το περιβάλλον.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!